Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Οργάνωση της συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια
  • Κοινή ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου
  • Αύριο στις 6 το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων ο τόπος συνάντησης για την κατάθεση στεφανιών

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους νέους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στις γυναίκες να τιμήσουν τη λαϊκή εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, «με δυνάμωμα της οργάνωσης, της συμμαχίας και της πάλης, για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η τρόικα και η πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.», απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της ΟΓΕ, ενόψει της 37ης επετείου του Πολυτεχνείου. «Σας καλούμε», σημειώνεται, «να τιμήσετε το Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα: "Να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα"».

Οπως τονίζεται, «37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ».

Ισχύει πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ το μήνυμα: «όταν ένας λαός θέλει, μπορεί!», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Και συνεχίζει: «Στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα των Περιφερειών και των Δήμων ο εργαζόμενος λαός έκανε ένα σημαντικό βήμα, ισχυροποιώντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Σας καλούμε με σταθερότητα να διαχωρίσετε οριστικά τις ευθύνες σας από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ., που δεν αλλάζουν. Σας καλούμε να πάρετε θέση μάχης με τη γραμμή του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα που θα βάζει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου, θα οργανώνει από τα κάτω τη λαϊκή αντεπίθεση».


Για να καταλήξει: «Είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, χωρίς εμάς κάθε τι θα πάψει να κινείται. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας. Η σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες του λαού με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, βάζει ακόμα πιο επιτακτικά επί τάπητος το δρόμο της διεξόδου. Να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Απαιτείται μια κοινωνία που το κουμάντο θα το κάνουμε εμείς στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός με γνώμονα τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, θα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

  • Η κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο για το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, θα γίνει αύριο Τρίτη. Τόπος συνάντησης έχει οριστεί το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), στις 6 το απόγευμα. Με ανακοίνωσή τους, οι Γραμματείες καλούν «τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθαύριο η σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα(2012-02-19 00:00:00.0)
Την Τρίτη η σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα(2012-02-18 00:00:00.0)
Κεντρική σύσκεψη για το συντονισμό και ανάπτυξη του αγώνα(2012-01-22 00:00:00.0)
Αύριο σύσκεψη στην Αθήνα για την κλιμάκωση της πάλης(2012-01-21 00:00:00.0)
Οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα(2011-11-10 00:00:00.0)
Πλαίσιο αντίστασης και αντεπίθεσης(2010-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ