Κυριακή 14 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010
Οργανώνεται σε πολλές πόλεις ο αγωνιστικός εορτασμός

Στην Αθήνα ανοίγει αύριο τις πύλες του το ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τον καθιερωμένο τριήμερο εορτασμό της επετείου του 1973. Μαζικοί φορείς, σύλλογοι, σχολεία, αγωνιστικές συσπειρώσεις του κινήματος και μεμονωμένοι επισκέπτες θα δώσουν το «παρών» όπως κάθε χρόνο στον εορτασμό κραδαίνοντας τα μηνύματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας την επικαιρότητα και τη σημασία τους για το «σήμερα». Ο τριήμερος εορτασμός αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, με την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Αντίστοιχα, αγωνιστικές εκδηλώσεις γιορτασμού ετοιμάζονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στον αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και διοργανώνει την Τετάρτη 17 Νοέμβρη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς το αμερικάνικο προξενείο. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Αγωνιστικό συλλαλητήριο για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, διοργανώνουν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις και φορείς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Η οργάνωση της κινητοποίησης συζητήθηκε και αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε καλέσει στις αρχές της βδομάδας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


Αντίστοιχα και στο Βόλο, το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου, διοργανώνεται από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας.

Στη Μυτιλήνη, το ραντεβού του αγωνιστικού εορτασμού είναι την Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς. Εκεί συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ