Κυριακή 14 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Καθολικός αγώνας

Και τώρα τι; Οι Ελληνες αποφάσισαν με διάφορους τρόπους στις 7/10/2010, ημέρα των εκλογών, να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική με την κατάληξή της, το Μνημόνιο, ως αντίθετη με την ίδια τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση υποχρεούται μετά απ' αυτό να την εγκαταλείψει καθ' ολοκληρία και να αφήσει τη θέση της σε μια άλλη πολιτική συνολικής ανατροπής. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μείγματα που προβλέπει η ΝΔ. Η πολιτική ζωή σύρθηκε στο ακροτελεύτιο σημείο της από τα ίδια τα αστικά κόμματα εξουσίας. Μια ριζική ανατροπή είναι αναπόφευκτη ως μόνος δρόμος εθνικής λαϊκής σωτηρίας. Το εργατολαϊκό κίνημα έχει το λόγο.

Το ΚΚΕ σε επανειλημμένες συγκεντρώσεις του και σ' όλη την προεκλογική περίοδο επισήμανε το αδιέξοδο της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου που μετουσιώθηκε στο Μνημόνιο. Κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας κι ιδιαίτερα την εργατοϋπαλληλική τάξη σε αγώνα αντίστασης κι ανατροπής ακόμη και στην κάλπη. Ο λαός ανταποκρίθηκε ποικιλότροπα και μέρος του προσχώρησε στο εκλογικού του σώμα. Ανταποκρινόμενο το ΚΚΕ σ' αυτή τη λαϊκή κίνηση τον καλεί αύριο Δευτέρα 15/10/2010 σε πάνδημη συγκέντρωση αγωνιστικής ευθύνης στο Σύνταγμα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή. Το ίδιο και η πρόκληση στον καθένα που θέλει να μιλά στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων. Είναι μια δοκιμασία απόδειξης.

Για το ΚΚΕ που ανέλαβε αυτή την άκρως σημαντική πρωτοβουλία είναι ένας σταθμός σε μια συνεχιζόμενη πολιτική άρνησης της δομικής κρίσης του κεφαλαιοκρατικού συστήματος και μια πρόταση διαφορετικής αναπτυξιακής πολιτικής στηριζόμενης στην κοινωνικοποίηση των συνολικών μεγεθών της οικονομίας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Το ΚΚΕ υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να πιάσει το νήμα των μέχρι τώρα λαϊκών συγκεντρώσεων και να το επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά. Ομως δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται να σταθμιστούν τα νέα μετεκλογικά δεδομένα της λαϊκής συμπεριφοράς και να ειπωθούν με ιδιαίτερη έμφαση τα άμεσα σημερινά, τωρινά, αυριανά μέτρα εργατικής λαϊκής ανακούφισης, εδώ και τώρα. Χρειάζεται να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η άρνηση αποδοχής αυτών των πρώτων στοιχειωδών μέτρων λαϊκής σωτηρίας συνιστά και οδηγεί στην άρση αποδοχής της υπαρκτής κυβερνητικής, πολιτικής και οικονομικής εξουσίας από την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει, με πλήρη επίγνωση των οξύτατων προβλημάτων της χώρας, την ευθύνη να οδηγήσει την επίλυση του συνόλου των εθνικών, κοινωνικών, λαϊκών προβλημάτων. Την ευθύνη αυτή την αναλαμβάνει έχοντας την πλήρη συναγωνιστική λαϊκή υποστήριξη. Οι εκλογές έγιναν. Οι νεόκοποι κυβερνητικοί αλαζόνες δηλώνουν με ύφος Μουσολίνι, ότι οι Ελληνες τους αποδέχονται επειδή προτίμησαν την αποχή και δεν τους καταψήφισαν. Αυτό ας γίνει μάθημα προς το λαό στην παραπέρα πολιτική του ωρίμανση. Κάθε ασάφεια στη στάση του και τις ενέργειές του την πληρώνει. Ας καταλάβει, ότι οι Μουσολίνηδες της αστικοδημοκρατικής κυβέρνησης μάς περίσσεψαν. Ο αγώνας γίνεται συνολικός και καθολικός τόσο στα επιμέρους αιτήματά του, όσο και στη στρατηγική του επιδίωξη. Η αυριανή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα αυτό δείχνει.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ