Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ενισχύεται η προπαγάνδα επέκτασης του πολέμου

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν χτυπά, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, η «καρδιά των Ταλιμπάν», ο οποίος υποστήριξε ότι στην περιοχή εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι οι ηγέτες των «μαχητών» και ο ιδρυτής της «αλ Κάιντα», Μπιν Λάντεν. Η περιοχή αποτελεί ήδη στόχο για τα αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα του Αφγανιστάν, καθώς και για τον πακιστανικό στρατό, με τις συγκρούσεις και τις επιθέσεις να αποτελούν καθημερινότητα. Η εγκάθετη αφγανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι η αιτία της τόσο μεγάλης διάρκειας του πολέμου στο Αφγανιστάν είναι η στάση της πακιστανικής κυβέρνησης, που δεν αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους «Ταλιμπάν». Σημειώνεται, δε, ότι «κυβερνητικοί κύκλοι» στο Πακιστάν «στηρίζουν τους Ταλιμπάν», επιτρέποντας τη συνεχή ανάπτυξη και ενδυνάμωσή τους, λόγω και των σχέσεων που έχουν οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες με τους «μαχητές» από την εποχή που οι ΗΠΑ τους στήριζαν, ενάντια στη Σοβιετική Ενωση.

Την εν λόγω θέση υποστηρίζει και η Ινδία, που ισχυρίζεται ότι το Πακιστάν παρέχει καταφύγιο στους «τρομοκράτες», με τον πρώην Πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ να κατηγορεί το Νέο Δελχί ότι στοχεύει στη δημιουργία ενός εχθρικού Αφγανιστάν απέναντι στη χώρα του. Η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι πράττει ό,τι είναι δυνατό για την πάταξη των «Ταλιμπάν», ωστόσο η επέκταση του πολέμου, που έχει ήδη αρχίσει να διαχέεται στο Πακιστάν, είναι στους στόχους των κατοχικών δυνάμεων, που υποστηρίζουν ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν αποτελεσματικά τους «Ταλιμπάν».

Την ίδια στιγμή, στο Αφγανιστάν παρουσιάζονται έρευνες που εμφανίζουν το 83% των Αφγανών να συντάσσονται με τις προσπάθειες της εγκάθετης κυβέρνησης του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι, να προχωρήσει σε «εθνική συμφιλίωση» με όρους εξαγοράς με τους «Ταλιμπάν».

Στο Αφγανιστάν στο μεταξύ συνεχίζονται οι επιθέσεις, με το ΝΑΤΟ να ανακοινώνει το θάνατο ακόμα δύο κατοχικών στρατιωτών, λόγω εκρηκτικών μηχανισμών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύνεκρες επιθέσεις(2011-05-20 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι επιθέσεις στην Κανταχάρ(2010-10-06 00:00:00.0)
Τραγική η κατάσταση και οι τοκογλύφοι ...έρχονται(2010-09-17 00:00:00.0)
Αγνωστος ο αριθμός των νεκρών αμάχων(2009-06-30 00:00:00.0)
«Διάλογος» και επιθέσεις(2009-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ