Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οικονομική Εξόρμηση της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Την καθιερωμένη οικονομική της εξόρμηση πραγματοποιεί η «Δημοκρατική Μέριμνα», προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες, λόγω των γιορτών, ανάγκες των ανθρώπων, που περιθάλπει, άπορων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που αντιμετωπίζουν πολλοί απ' αυτούς ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης.

Στην ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Μέριμνας», τονίζεται με πικρία: «Η αναγνώριση από την πολιτεία της Εθνικής μας Αντίστασης και η ηθική δικαίωση των αγωνιστών της δεν έλυσαν τα προβλήματα, που από πολλά χρόνια αυτοί αντιμετωπίζουν. Γιατί, δυστυχώς, η υλική τους αποκατάσταση - παρά τα δειλά βήματα που έγιναν προς την κατεύθυνση αυτή - δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ώστε οι αγωνιστές να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, ύστερα από τη μεγάλη προσφορά τους στην πατρίδα και τη δημοκρατία, που τους "αντάμειψαν" με φυλακές, εξορίες κι άλλες παντοειδείς διώξεις, με συνέπεια να χάσουν τις δουλιές τους, τις ασφαλιστικές τους καλύψεις και να βρεθούν, σε προχωρημένη πια ηλικία και άρρωστοι οι πιο πολλοί, κυριολεκτικά χωρίς κανέναν πόρο ζωής, ενώ οι περισσότεροι - οι λιγότερο "τυχεροί" - "έφυγαν", με την πίκρα της εγκατάλειψης»!

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει πως «στην επιτέλεση του καταστατικού της αυτού χρέους, η "Δημοκρατική Μέριμνα" ανταποκρίθηκε πάντοτε με επιτυχία, χάρη και στη δική σας συμπαράσταση, που αποτέλεσε εκπλήρωση δημοκρατικού χρέους απέναντι σε ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα και τη δημοκρατία, χωρίς να κρατήσουν τίποτα για τον εαυτό τους, με συνέπεια τη σημερινή τους κατάσταση».

Τέλος, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι και αυτή τη φορά όλοι όσοι και στο παρελθόν στήριξαν το έργο της, θα το πράξουν ξανά, βοηθώντας στην εκπλήρωση της αποστολής της. Με τη βεβαιότητα αυτή, η «Δημοκρατική Μέριμνα» εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο και Ειρηνικό το νέο έτος 2001.

Οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν το σημαντικό έργο της «Δημοκρατικής Μέριμνας», για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της, στην οδό Ακαδημίας 78, στο τηλέφωνο 3822.776 ή να καταθέσουν την προσφορά τους στην Εθνική Τράπεζα και στο λογαριασμό 129/480210/14.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ