Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στη λιτότητα και την ανεργία

Μαχητική συγκέντρωση κατά του αντιλαϊκού προϋπολογισμού χτες στη Χαλκίδα  

Μήνυμα «καταψήφισης του αντιλαϊκού ταξικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης και των μονοπωλίων έστειλαν χτες το βράδυ εργαζόμενοι και η νεολαία της Χαλκίδας με τη μαχητική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Ταυτόχρονα, δήλωσαν τη θέλησή τους, να δυναμώσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, έτσι ώστε να καταργήσουν στην πράξη τα νέα και τα παλιά ανάλογα μέτρα της κυβέρνησης.

Με συνθήματα όπως «Λιτότητα - ανεργία - πληθωρισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», πορεύτηκαν στους δρόμους της Χαλκίδας, δίνοντας το στίγμα του νεοφιλελεύθερου φιλομονοπωλιακού χαρακτήρα του προϋπολογισμού της κυβέρνησης. Ενώ με το σύνθημα «Αυτή η πολιτική η αντεργατική, με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί» διατράνωσαν και την απόφασή τους για πάλη και αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Εργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές, νεολαίοι με τον αγώνα τους και την αντίσταση στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, μέσα από ενιαία μέτωπα πάλης, με τους άνεργους του νομού, τους επαγγελματοβιοτέχνες, θα απαιτήσουν πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα, στους μισθούς, στις συντάξεις. Διεκδικούν φορολογικές ελαφρύνσεις, αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία και παιδεία, αρνούνται την ιδιωτικοποίησή τους.

«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία που ακολούθησε μετά τη συγκέντρωση, στους δρόμους της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν ανακοινώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής στους καταστηματάρχες, στους εργαζόμενους και τον κόσμο, σχετικά με το χαρακτήρα του αντιλαϊκού προϋπολογισμού και των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, του ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ