Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΥΡΙΑΣ
Τιμάμε τον κόπο του κόμματός σας και τις διεθνείς πρωτοβουλίες σας

Οι εκπρόσωποι από το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας κατέθεσαν στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εκπρόσωποι του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ εκ μέρους των μελών και των φίλων του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, σας στέλνουμε τους θερμούς και συντροφικούς μας χαιρετισμούς και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην πραγματοποίηση του συνεδρίου σας, το οποίο ενδυναμώνει όλο και πιο πολύ το ρόλο του κόμματος στη χώρα σας. Στο σχεδιασμό του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού προσανατολισμού και επίσης στο γενικό αγώνα τον οποίο προσφέρουν οι δυνάμεις της Αριστεράς και της προόδου και της δημοκρατίας στην Ευρώπη, για την Ευρώπη και τους υπόλοιπους λαούς.

Οι λαοί σχεδιάζουν σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργατικών δυνάμεων και της προόδου και όχι με βάση τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. Και για να είναι αυτή η ήπειρος με τις τεράστιες δυνατότητες ικανή να παίξει ξεχωριστό ρόλο στην αντίσταση, στο μονοπώλιο και την εχθρική πολιτική του ως προς τα συμφέροντα των λαών και το ζήτημα της ειρήνης και της ελευθερίας στον κόσμο.

Εκφράζουμε τον απέραντο σεβασμό μας, για τις αλληλέγγυες πράξεις και θέσεις σας, για τον αγώνα του συριακού και παλαιστινιακού λαού και την Ιντιφάντα, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, που συνεχίζεται στα αραβικά εδάφη υποστηριζόμενη από την Αμερική, και ενάντια στις άγριες γενοκτονίες τις οποίες καθημερινά διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ ενάντια σε άμαχο πληθυσμό, αποφασισμένο να πάρει πίσω τα δικαιώματα και τη γη του και να ιδρύσει το αυτόνομο κυρίαρχο κράτος του. Αυτός ο λαός αντιστρατεύεται με πέτρες τα πιο άγρια όπλα, χωρίς ο εισβολέας να λαμβάνει ό,τι του αξίζει από την παγκόσμια καταδίκη, και από τις άμεσες διαδικασίες να βάλει τέλος στις βάρβαρες πράξεις της κατοχής.

Στο σημερινό κόσμο όπου κατέρρευσαν τα κατοχικά και ρατσιστικά καθεστώτα του απαρτχάιντ μόνο το Ισραήλ επιμένει να συνεχίζει να ασκεί τα χειρότερα ρατσιστικά εγκλήματα και την κατοχική πολιτική εποικισμού.

Το Ισραήλ προκαλεί έντονα και σκληρά τη θέληση της παγκόσμιας και διεθνούς κοινότητας και αρνείται την εφαρμογή των παγκόσμιων νομίμων και δικαίων αποφάσεων. Αναλαμβάνοντας μαζί με τους υποστηρικτές του, ειδικά την Ουάσιγκτον, την ευθύνη να μην επιτευχθεί καθολική ειρήνη στην περιοχή μας που θα επιστρέψει τη γη και τα δικαιώματα στους κατόχους τους και θα τους προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα.

Τιμάμε τον κόπο του κόμματός σας και τις πρωτοβουλίες που παίρνει για την υλοποίηση κοινών συναντήσεων, στις οποίες συναντώνται τα περισσότερα κομμουνιστικά κόμματα και δυνάμεις της Αριστεράς της περιοχής μας για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, για την ενδυνάμωση και τον εκσυγχρονισμό μορφών αλληλεγγύης και προγραμματισμό και συνασπισμό μεταξύ τους σύμφωνα με τα κοινά συμφέροντά τους.

Σας επιβεβαιώνουμε εκ νέου με την επιφύλαξή μας για περισσότερη ενδυνάμωση και βελτίωση των φιλικών και αλληλέγγυων παραδοσιακών σχέσεων μεταξύ των κομμάτων μας, σύμφωνα με τα συμφέροντα των λαών των δυο χωρών και τα συμφέροντα του καθολικού αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό αυταρχισμό και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση για έναν κόσμο χωρίς πολέμους στον οποίο να επικρατούν διεθνιστικές, δημοκρατικές σχέσεις δικαιοσύνης.

Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Συρίας

Γιουσέφ Αλφαϊσάλ»

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ