Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
«Οχι» στην κατασκευή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία

Συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παύλου Μελά, με υποψήφια Δήμαρχο την Σοφία Καλαντίδου

Η Σοφία Καλαντίδου
Η Σοφία Καλαντίδου
Συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο σημείο που χωροθετήθηκε από το Σύνδεσμο ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Παύλου Μελά με υποψήφια Δήμαρχο την Σοφία Καλαντίδου.

Την περασμένη βδομάδα, υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του ΣΜΑ. Κάτοικοι και φορείς της Ευκαρπίας αντιδρούν στην κατασκευή του ΣΜΑ στο συγκεκριμένο χώρο, γιατί βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (700 μέτρα) από κατοικημένη περιοχή, απέναντι από σχολείο για ΑμΕΑ και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο περιβαλλοντικά την περιοχή που για δεκαετίες δέχονταν τη μόλυνση από την παράνομη χωματερή που λειτουργούσε, αλλά και τη μόλυνση από τη λειτουργία της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ. Μάλιστα, έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, για να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών κατασκευής του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Παύλου Μελά βρίσκεται στο πλευρό τους και απαιτεί να σταματήσει η κατασκευή του ΣΜΑ, το έργο να γίνει πιο βόρεια, σε σημείο που έχει υποδειχτεί και βρίσκεται μακριά από το σχέδιο πόλης και κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, όμως, χτυπάει καμπανάκι και καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς σημειώνει πως η κατασκευή του ΣΜΑ στο σημείο που αποφασίσθηκε να γίνει συνδέεται με τα σχέδια για την προώθηση της καύσης των απορριμμάτων. Αλλωστε, πρόσφατα, μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και φορέων της περιοχής, ανατράπηκε η απόφαση της Νομαρχίας να δώσει άδεια στην ΤΙΤΑΝ για καύση στερεών αποβλήτων.

Τα σχέδια αυτά δεν έχουν εγκαταλειφθεί. Αντίθετα, θα προωθηθούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ που συναποφάσισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για παράδοση και του τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στην ομιλία της, η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφια Δήμαρχος Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να καταδικάσει με τους αγώνες και με την ψήφο του στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υποβαθμίζει συνολικά τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των εργατικών λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις 7 του Νοέμβρη και να παλέψουν μαζί για τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα που θα υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες και θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα χωροθετεί και θα επιλέγει μεθόδους για τις μονάδες επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων με κριτήριο την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και του λαϊκού εισοδήματος και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ