Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κανένας φοβισμένος, όλοι στην αντεπίθεση

Δεν αρκεί να πάνε οι ψηφοφόροι στην κάλπη θυμωμένοι γιατί προδόθηκαν. Δεν είναι συναισθηματικό πρόβλημα η ίδια η ζωή. Πρέπει να φτάσουν με κρύο μυαλό αναλογιζόμενοι την ίδια την εμπειρία τους για μία προς μία τις πλευρές της ζωής τους. Τώρα ξέρουν: Και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ η ζωή τους πάει από το κακό στο χειρότερο. Τώρα ξέρουν πως όσο κι αν αλλάζουν πουκάμισα οι δυνάστες, δυνάστες παραμένουν. Οχι γιατί είναι «κακοί» άνθρωποι και απατεώνες. Αλλά γιατί ανήκουν σε άλλη τάξη, την αστική, που υπάρχει και ζει εκμεταλλευόμενη εργάτες, και για τα συμφέροντα αυτής της τάξης πολιτεύονται. Αυτοί οι πολιτικοί, γι' αυτήν την πολιτική, πρέπει να καταψηφιστούν. Για την πολιτική που πετσοκόβει μισθούς, που επιβάλλει φόρους στους εργαζόμενους για να δώσει ζεστό χρήμα στους καπιταλιστές, που απαγορεύει στο γέρο εργάτη να βγει κάποτε στη σύνταξη να ξεκουραστεί, που μειώνει τις συντάξεις στα όρια του επιδόματος ανεργίας, που αφήνει τα παιδιά χωρίς δουλειά, που κάνει την Παιδεία άπιαστο όνειρο για την εργατική τάξη, που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε εμπορικά μαγαζιά ενός πανάκριβου εμπορεύματος.

***

Οταν μια κυβέρνηση, που έχει ξεφτιλίσει κάθε έννοια πατριωτισμού έτσι όπως τον αντιλαμβάνονται οι λαϊκοί άνθρωποι, επικαλείται πατριωτισμό, την ώρα που μετέχει στο ιμπεριαλιστικό άρμα και παίρνει το ένα μετά το άλλο τα μέτρα για τα μονοπώλια, ε, αυτό δεν αφορά στην υποκρισία. Αυτή ακριβώς είναι πάντα η στάση της αστικής τάξης όταν ζορίζεται. Εκβιάζει τα θύματά της για να βάλουν πλάτη. Ε, αυτό, η υποχώρηση στον εκβιασμό, πρέπει να τελειώσει. Πατρίδα τους είναι το σεντούκι τους. Και πατρίδα μας η ζωή που ζούμε.

***

Αυτό που η αστική τάξη παρουσιάζει σαν αναγκαστικό να κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή να εφαρμόσει χωρίς ταλαντεύσεις την πολιτική της, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να το δουν σαν αναγκαστικό ακριβώς αντίστροφα: Να μην περάσει αυτή η πολιτική. Να βρίσκει όλο και πιο ισχυρές αντιστάσεις. Κι αυτό ακριβώς θα φέρει η ενίσχυση του ΚΚΕ με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Περισσότερες εστίες αντίστασης. Πιο ισχυρή τη λαϊκή δύναμη, όλο και πιο ικανή να παλεύει και εν τέλει να επιβάλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που έχουν ανάγκη οι λαϊκές ανάγκες.

***

Η αστική τάξη γνωρίζει πως αν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, όλα θα καταρρεύσουν. Γι' αυτό τραβάει τ' αυτί σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τους εγκαλεί γιατί ενώ συμφωνούν στην ίδια πολιτική, με τη στάση τους αφήνουν περιθώρια να ανοίξει μια χαραμάδα, και να γιγαντωθεί μέσα απ' αυτήν η λαϊκή οργή τόσο που συνειδητά να εκφραστεί και στην κάλπη. Τώρα, τους λέει, τώρα που έχετε ακόμα δεδομένη την περσινή ψήφο, τώρα προχωρήστε.

Ε, αυτήν ακριβώς την εντολή πρέπει να φρενάρουμε. Την ώρα που επικαλούνται τη χρεοκοπία για να εκβιάσουν, να δείχνουμε μία μία τις αποφάσεις τους που κόβουν μισθούς και συντάξεις, που κόβουν τις επιχορηγήσεις σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και χρεοκοπούν τα λαϊκά στρώματα. Να μην τους αφήσουμε τα χέρια ελεύθερα να δέσουν ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη στο δικό τους άρμα. Στο χέρι των λαϊκών στρωμάτων είναι να σπάσουν τις αλυσίδες τους, να αφαιρέσουν από την αστική τάξη κάθε νομιμοποίηση, τώρα, άμεσα, με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι αγρότες, όλοι πια ξέρουν. Μπορούν πια από την ίδια την εμπειρία τους να να δουν πιο καθαρά τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ γι' αυτά που έρχονται. Να δουν και το κάλεσμα του ΚΚΕ: Κανένας φοβισμένος. Ολοι στην αντεπίθεση. Ολοι στις εκλογές ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα δυναμώσει το ΚΚΕ, θα ενισχύσει τη δύναμη του λαού. Οι καπιταλιστές, η κυβέρνησή τους, τα κόμματά τους, κάθε ανάχωμά τους, μπορούν να γκρεμιστούν από τη συγκεντρωμένη λαϊκή δύναμη. Αυτό είναι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σ' αυτό καλεί το ΚΚΕ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ