Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Με αοριστίες και συκοφαντίες απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού

«Οι απεργίες δημιουργούν ένα νέο πρότυπο αθλητή που έχει κοινωνική συνείδηση», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας

Για κινητοποιήσεις που δημιουργούν νέο πρότυπο αθλητή, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας

Icon

Για κινητοποιήσεις που δημιουργούν νέο πρότυπο αθλητή, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας
Στο πλάι των καλαθοσφαιριστών των δύο εθνικών κατηγοριών (Α1, Α2) οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δε διαθέτουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βρέθηκε το ΚΚΕ, χτες στη Βουλή, με τη συζήτηση σχετικής Ερώτησης του βουλευτή του Γιάννη Γκιόκα.

Το δρόμο της αοριστίας, αλλά και της συκοφάντησης των καλαθοσφαιριστών επέλεξε προκειμένου να απαντήσει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γ. Νικητιάδης. Υποστήριξε ότι δεν τοποθετείται για τη θέση της κυβέρνησης όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον ΠΣΑΚ, ενώ ανέφερε ότι η απεργία τους δεν είναι διεκδίκηση, αλλά προσωπική κόντρα (υπονοώντας αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΣΑΚ Λ. Παπαδόπουλου και του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου). Επίσης ανέφερε ότι οι καλαθοσφαιριστές κάνουν «μαύρα συμβόλαια» για να αποφύγουν τη φορολογία.

Ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι οι καλαθοσφαιριστές της Α2 κατηγορίας πρέπει να εργάζονται με «συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας όπως στην Α1», τονίζοντας πως «έναν εργοδότη έχουν, παίρνουν 500 και 600 ευρώ και δεν μπορούν να ασφαλίζονται στο ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών». Παράλληλα, επισήμανε ότι «έχει συμφωνηθεί να επιτρέπεται ελεύθερη μετακίνηση από την Α1 στην Α2 για να μη βρίσκονται οι καλαθοσφαιριστές σε διαρκή ομηρία. Αποσαφηνίζοντας τη θέση του ΚΚΕ, ο Γ. Γκιόκας σημείωσε πως «δεν αποδεχόμαστε ιδεολογικά και πολιτικά τον όρο επαγγελματίας αθλητής. Είναι καθολικό δικαίωμα του λαού και της νεολαίας, όμως δεν μπορεί να αγνοήσουμε μια πραγματικότητα. Οτι ζουν αυτοί και οικογένειές τους από αυτήν τη δραστηριότητα, συνεπώς πρέπει να έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα». Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις σχολίασε πως «θεωρούμε ότι δημιουργούν πρότυπο, πως αθλητής δεν είναι μόνο αυτός που έχει αγωνιστική, αλλά και κοινωνική συνείδηση». Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στα επεισόδια που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της απεργίας του ΠΣΑΚ, σημειώνοντας πως είναι «σοβαρή η ευθύνη της κυβέρνησης», αφού «οι δυνάμεις καταστολής έδρασαν κατόπιν πιέσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών και επιστράτευσαν και εκβιασμούς και προπηλακισμούς σε βάρος αθλητών - εργαζομένων που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη δουλειά και την αξιοπρέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ