Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Τους πήραν τους δασκάλους από τα σχολεία!

Την αποδυνάμωση των ακριτικών χωριών του Νομού Φλώρινας από δασκάλους καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με αφορμή τη μετάθεση 5 αναπληρωτών δασκάλων από τα χωριά Αγιος Γερμανός, Κρυσταλλοπηγή και Βαρικό της Φλώρινας σε σχολεία του Νομού Κοζάνης. Γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού την Τετάρτη πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολείου και χτες Πέμπτη αποχή από τα μαθήματα. Απαιτούν να παραμείνουν οι δάσκαλοι στο σχολείο και να μη διαταραχθεί παραπέρα η εκπαιδευτική διαδικασία σε βάρος των μικρών μαθητών.

Οι παραπάνω αναπληρωτές δάσκαλοι κάλυπταν πάγιες ανάγκες των σχολείων, αναλαμβάνοντας υπηρεσία ενάμιση μήνα πριν στα συγκεκριμένα χωριά. Νοίκιασαν σπίτια, αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης και τώρα καλούνται να αναλάβουν εκ νέου υπηρεσία σε άλλη περιοχή. Μάλιστα, βαφτίζονται «πλεονάζοντες», ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει πως η συνολική επίθεση που δέχεται η εργατική λαϊκή οικογένεια θα διευρύνει τον αριθμό των παιδιών που θα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν και το σχολείο και την προσπάθεια για μόρφωση. Καλεί, λοιπόν, τους δασκάλους και τους γονείς να αντιπαλέψουν τις αυθαίρετες μεταθέσεις και συνολικότερα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ