Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δωρεάν μεταφορές για τους φοιτητές και όλο το λαό
  • Με την κράτηση 7 φοιτητών που συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απάντησαν η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η αστυνομία
  • Η καταστολή των αγώνων δε θα περάσει, τονίζουν με ανακοινώσεις τους η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ

Την ώρα που ο λαός και τα παιδιά του καλούνται να πληρώσουν το δυσβάσταχτο κόστος για σίτιση, στέγαση, μεταφορές, συγγράμματα, αναλώσιμα και ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί τα πάσο στους πρωτοετείς φοιτητές, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) πραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας δωρεάν μεταφορές για όλους: Οι επιτροπές αγώνα έκαναν εξόρμηση μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καλώντας μαζικά τους φοιτητές να μην πληρώσουν για τη μετακίνησή τους. Η μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΜΑΣ τρόμαξε όπως φαίνεται τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, που φρόντισε άμεσα να κινητοποιηθεί, αξιοποιώντας τους σεκιούριτι που τοποθέτησε στα λεωφορεία, αλλά και την αστυνομία. Οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας εγκλώβισαν μέσα στα λεωφορεία 7 μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ, προκειμένου να τα συλλάβει στη συνέχεια η αστυνομία. Το περιστατικό έγινε στο τέρμα του σταθμού του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Το ΜΑΣ πραγματοποίησε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας και οι 7 φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως, ελεγκτής του ΟΑΣΘ επέβαλε πρόστιμο γιατί δεν πλήρωσαν εισιτήριο.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ σημειώνει πως «η άμεση κινητοποίηση από μεριάς της κυβέρνησης, του ΟΑΣΘ, της αστυνομίας δείχνει ακριβώς το πόσο φοβούνται τη δυναμική που κρύβει το λαϊκό κίνημα. Δείχνει ότι φοβούνται όταν η πάλη πηγαίνει κόντρα στην πολιτική που θέλει το λαό με το κεφάλι κάτω, να πληρώνει τα σπασμένα της κρίσης των καπιταλιστών.

Δε μας τρομάζουν, δε μας σταματούν! Την κλήση που κόψανε θα τους τη γυρίσουμε πίσω με μαζική παράσταση στον ΟΑΣΘ, πολύ περισσότερο με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων», τονίζει και καλεί σήμερα Πέμπτη στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΜΑΣ, στις 12 μ. στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί το λαό να δώσει απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και στους μηχανισμούς καταστολής και τη δράση τους μέσα από την οργανωμένη και συντονισμένη δράση του. Να δυναμώσει τον αγώνα για δωρεάν μεταφορές για τους φοιτητές, αλλά και τους εργαζόμενους τις ώρες μετακίνησής τους από και προς την εργασία τους.

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει πως η καταστολή των αγώνων δε θα περάσει: «Βάζουν στο στόχαστρο το κομμάτι αυτό των φοιτητών και σπουδαστών που με τον ανυποχώρητο αγώνα τους θίγουν την ουσία της κυρίαρχης πολιτικής, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει καθαρά πως είναι αποφασισμένη να περάσει σαν οδοστρωτήρας τη βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό παρά το δυνάμωμα της πάλης του για την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων. Για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, εκεί όπου ο ενιαίος φορέας μεταφορών θα εξασφαλίζει ασφαλείς και ποιοτικές δωρεάν μεταφορές για όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ