Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η ψήφος στο ΚΚΕ θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για τα λαϊκά στρώματα

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στην πλατεία Κολιάτσου

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
Στα εμπορικά καταστήματα επί της οδού Πατησίων γύρω από την πλατεία Κολιάτσου, περιόδευσε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις που αναπτύχθηκαν άνθρωπο τον άνθρωπο, αλλά και σε παρέες εκφράστηκε γνήσια η οργή και αγανάκτηση των ανθρώπων του μόχθου για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Για τη μεθοδευμένη υποβάθμιση της περιοχής, ώστε με τον εξοβελισμό των σημερινών κατοίκων, φιλέτο γης να περάσει στα χέρια λίγων που θα θησαυρίσουν με την μετέπειτα εκμετάλλευσή του. Επίσης, για την ακρίβεια, την ανεργία, τον διαρκώς αυξανόμενο ΦΠΑ, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, την αναδουλειά, το νέο γύρο περαίωσης που σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και πολλά ακόμα.

Απαντώντας ο Νίκος Σοφιανός έκανε σαφές πως τα προβλήματα αυτά οφείλονται στην πολιτική που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όπως τις εξειδικεύουν κιόλας οι αιρετοί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιβάλλοντας πρόσθετα χαράτσια και φόρους στο λαό. Σημείωσε πως τώρα είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι, κρίνοντας με βάση την ίδια τους την καθημερινότητα, την πραγματικότητα που ζουν καθημερινά στο πετσί τους, να στείλουν μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής. Προειδοποίησε ότι η αποχή δεν είναι λύση, δεν καταδικάζει κανέναν από τους υπεύθυνους. Αναφερόμενος σε αναχώματα που έχουν στηθεί και ειδικά στην περιφέρεια Αθήνας (Δημαράς, Μητρόπουλος) υπογράμμισε ότι στόχος τους είναι να απορροφήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, αφήνοντας το σύστημα αλώβητο.

Τόνισε ότι μόνο συμφέρον των λαϊκών ανθρώπων είναι να καταδικάσουν με τρόπο καθαρό και σαφή αυτήν την πολιτική και τις δυνάμεις που την προωθούν, με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μόνη ψήφο που, όπως είπε, δεν επιδέχεται παρερμηνειών, αποτελεί έκβαση σαφούς καταδίκης και παράλληλα δείχνει τη διάθεση του λαού να αντισταθεί, να ορθώσει το μπόι του διεκδικώντας τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.

Μιλώντας και για τον άμεσο αντίκτυπο που θα έχει η ψήφος στο ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές είπε πως ένα υψηλό ποσοστό του Κόμματος θα κλονίσει την κυβέρνηση, θα συμβάλει ώστε σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αναγκαίων λαϊκών αγώνων, να φρεναριστούν μέτρα που έχει ήδη έτοιμα η κυβέρνηση στο συρτάρι της για την επομένη των εκλογών. Ταυτόχρονα, η ανάδειξη αγωνιστών, κομμουνιστών δημάρχων και περιφερειαρχών θα βοηθήσει ώστε να ματαιωθούν φόροι, αναγκαία κονδύλια να διοχετευτούν σε υποδομές που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια (π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί), να μειωθούν τιμολόγια, δηλαδή να παρθούν άμεσα μέτρα ανάσες και ανακούφισης για το λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρνήθηκε να βγάλει ψήφισμα για την Παλαιστίνη(2014-07-23 00:00:00.0)
Ψήφος που θα μετατρέψει τη λαϊκή αγανάκτηση σε δύναμη(2010-11-02 00:00:00.0)
Στην αντιλαϊκή πολιτική τους απαντάμε με «Λαϊκή Συσπείρωση»(2010-10-30 00:00:00.0)
Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του(2010-10-06 00:00:00.0)
Αγνοήστε τα «αμορτισέρ» του συστήματος(2010-09-30 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»(2010-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ