Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Κάντε τον αιφνιδιασμό, με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία του Θανάση Παφίλη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΕΒΟ)

απο τη συζήτηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
απο τη συζήτηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Την ώρα που η Ελλάδα ξοδεύει το 4% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες, την ώρα που - δυστυχώς - ξοδεύει πολλά χρήματα για πολεμικό εξοπλισμό και οι ανάγκες είναι πολλές και αυξάνονται κι ενώ υπάρχει η τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό, η ελληνική αμυντική βιομηχανία συρρικνώνεται ή οδηγείται σε ιδιωτικοποίηση. Γιατί συμβαίνει αυτό, δεν είναι αντιφατικό;

Τον παραπάνω προβληματισμό και εν όψει των εκλογών έθεσε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας χθες το πρωί με εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στην Μάνδρα (πρώην ΕΒΟ). Οπως υπογράμμισε, και εδώ συγκρούονται δύο δρόμοι ανάπτυξης, «όσο κι αν θέλει κανείς να δει μόνο το άμεσο, τίθεται αναγκαστικά ο χαρακτήρας της ανάπτυξης». «Θα σας κοροϊδεύαμε αν λέγαμε ότι χωρίς ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας μπορεί να υλοποιηθεί ο Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος κρατικός Φορέας Αμυντικής Βιομηχανίας», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας, Μανώλη Βαρδαβάκη και τον Μάρκο Αλεξίου, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ελευσίνας συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργοστασίου και το σωματείο, οι οποίοι περιέγραψαν τη φθίνουσα πορεία των ΕΑΣ, όπως εκφράζεται και στο συγκεκριμένο εργοστάσιο: Σήμερα εργάζονται 128 άτομα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 125, ενώ κάποτε ξεπερνούσαν τα 420. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βγει στη σύνταξη και δεν έχουν πληρωθεί. Οι παραγγελίες των ένοπλων δυνάμεων δίνονται με αναθέσεις σε επιχειρήσεις στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ. «Κινδυνεύουμε, λόγω έλλειψης προσωπικού, να πληρώσουμε ποινικές ρήτρες αν δεν παραδώσουμε έγκαιρα μια παραγγελία!», έλεγαν οι συνδικαλιστές.

«Φταίνε οι κυβερνήσεις που πέρασαν, φταίει η πολιτική της ΕΕ, που προσπαθεί - αν και υπάρχουν δυσκολίες - να ενοποιήσει την πολεμική βιομηχανία», είπε ο Θ. Παφίλης και πρόσθεσε: Η γενική γραμμή είναι η συρρίκνωση των ΕΑΣ, η παράδοσή τους σε ιδιώτες. Θέλουν να απαλλαγούν συνολικά από τις ΔΕΚΟ, οι οποίες είναι κερδοφόρες και γι' αυτό τις δίνουν στα μονοπώλια. Προκειμένου να μην εναντιωθεί ο κόσμος ρίχνουν λάσπη στους εργαζόμενους, ότι είναι τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί, φορτώνουν τη δική τους βρώμικη πολιτική σε εσάς. Η αλήθεια είναι, πως ό,τι είναι παραγωγικό και προσφέρει κερδοφορία, από λιμάνια μέχρι τη γη δίνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους. «Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο» γι' αυτό λένε ότι δυσφημίζεται η χώρα όταν γίνονται κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη, στα λιμάνια, όταν οι αγρότες ή τα φορτηγά βγαίνουν στους δρόμους. «Εσείς, τώρα που γίνονται απεργίες στη Γαλλία για το Ασφαλιστικό, νιώθετε ότι συκοφαντείται με αυτό τον τρόπο η χώρα ή ότι οι λαοί αντιστέκονται, δε σκύβουν το κεφάλι;», είπε χαρακτηριστικά.

«Φοβίστε τους στις εκλογές. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε από το ΚΚΕ, που πάντα σας είπε την αλήθεια και είναι σταθερά στο πλευρό σας. Κάντε τον αιφνιδιασμό αυτή τη φορά, να δουν ότι ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο», κάλεσε τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ