Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Αντικομμουνισμός και σε... λυσάρι

Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ

Ενα κατάπτυστο, ανιστόρητο και αντικομμουνιστικό απόσπασμα, «διδάσκει» καθηγήτρια στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Κατερίνης στην Πιερία, όπου εξισώνει το φασισμό - ναζισμό με τον Κομμουνισμό και τον Χίτλερ με τον Στάλιν. Η εν λόγω καθηγήτρια έχει ετοιμάσει «βοήθημα» για το μάθημα της έκθεσης και τους τρόπους ανάπτυξης ενός θέματος, το οποίο, μάλιστα, το πουλάει η ίδια στους μαθητές έναντι 9 ευρώ!

Ανάμεσα στα άλλα - και στο σημείο που αναφέρεται στο πώς αναλύεται μια παράγραφος με παραδείγματα - αναφέρει: «Μια διδαχή της Ιστορίας είναι ότι σε μία δικτατορία, ακόμα κι αν υπάρχουν μορφές διαφωνίας, αν υπάρξει μια μετωπική σύγκρουση με έναν ξένο εχθρό, δημιουργούνται μορφές ταύτισης με τη χώρα. Για παράδειγμα, ο Χίτλερ ήταν ένας θηριώδης δικτάτορας, ναζιστές δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί, ωστόσο οι Γερμανοί στρατιώτες πολέμησαν μέχρι τέλους. Απ' την άλλη, ο Στάλιν ήταν ένας μισητός δικτάτορας, κομμουνιστές δεν ένιωθαν όλοι οι σοβιετικοί πολίτες, ωστόσο αντιστάθηκαν μέχρις εσχάτων στα γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα και τελικά νίκησαν»!

Η Νομαρχιακή Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, τονίζει: «Το συγκεκριμένο γεγονός προστίθεται σε μια σειρά τέτοιων περιπτώσεων, που γίνονται σε σχολεία της χώρας μας, με στόχο να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των μαθητών, συκοφαντώντας τον Σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και κυρίως εκείνη την περίοδο που τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στην πρώην ΕΣΣΔ αναδείκνυαν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος. Σήμερα, ο αντικομμουνισμός αποτελεί κυρίαρχη ιδεολογία του αστικού πολιτικού συστήματος, του κράτους των καπιταλιστών, που με ψεύδη και λασπολογία στηλιτεύουν την κομμουνιστική ιδεολογία που αποδεικνύει επιστημονικά ότι το μέλλον της ιστορίας της ανθρωπότητας δεν ανήκει στους εκμεταλλευτές, αλλά στους παραγωγούς του πλούτου, στην εργατική τάξη, το λαό συνολικότερα.

Η επίθεση στην κομμουνιστική ιδεολογία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Αυτό που φοβούνται οι κεφαλαιοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό είναι ο δρόμος που δείχνει το ΚΚΕ, καθημερινά μέσα από την πάλη και τον αγώνα του, για τη λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Πιερίας της ΚΝΕ, με σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει: «Σήμερα το μόνο που μένει να αναρωτηθούμε είναι ποιοι είναι αυτοί που λασπολογούν τον Στάλιν και το Σοσιαλισμό. Είναι οι καπιταλιστές, τα κόμματα που τους στηρίζουν, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που είναι ιδιοκτησία των καπιταλιστών, το σχολείο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και η εργατική αριστοκρατία. Γιατί, ο καπιταλισμός που σαπίζει προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή μέσω και της ιδεολογικής συκοφάντησης του Σοσιαλισμού που είναι πια όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος και επίκαιρος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ