Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«Ωριμη ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν οι θαλάσσιες μεταφορές»

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, στη Νέα Μηχανιώνα, επισκέφτηκε χτες το πρωί ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) «Μακεδονία», στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε χτες το πρωί ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εκεί, συναντήθηκε με το διοικητή της ΑΕΝ, το διευθυντή της Σχολής Πλοιάρχων και συνομίλησε με τους σπουδαστές της Ακαδημίας.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης δήλωσε:

«Είδαμε από κοντά τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές της ΑΕΝ. Χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε ότι ενώ οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν 800 σπουδαστές, ο αριθμός τους σήμερα ξεπερνά τους 1.200. Θέσαμε το ζήτημα των εκπαιδευτικών ταξιδιών, τα οποία, ενώ είναι υποχρέωση των εφοπλιστών να τα εξασφαλίσουν στους σπουδαστές και επιδοτούνται γι' αυτό, πολλοί μένουν εκτός ναυτολόγησης.

Μας απασχολούν τα δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μέσα στις Ακαδημίες. Οι σπουδαστές πρέπει να μπορούν να λειτουργούν συλλογικά, να κινητοποιούνται, πρέπει να 'ναι ελεύθερη η πρόσβαση σε σωματεία, φορείς και κόμματα. Οι ΑΕΝ να πάψουν να λειτουργούν "υπό την επιστασία" των εφοπλιστών.

Την ώρα που το εφοπλιστικό κεφάλαιο της χώρας αυξάνει τα κέρδη του, επιδοτείται για να ναυπηγήσει εκατοντάδες νέα καράβια στην Κίνα, αντάλλαγμα της παράδοσης των λιμανιών μας. Αλλωστε, δεν ξεχνάμε ότι ο ΟΛΘ περιμένει τη σειρά του. Φαίνεται ότι το κάλεσμα για "πατριωτισμό" του κ. πρωθυπουργού δεν απευθυνόταν στους εφοπλιστές. Ολος αυτός ο πλούτος έχει παραχθεί απ' το λαό μας. Δε γυρνάει όμως σ' αυτόν. Είναι ώριμη η ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν οι θαλάσσιες μεταφορές, να γίνουν κοινωνική περιουσία τα λιμάνια της χώρας και να λειτουργήσει ο κλάδος σ' έναν ενιαίο δημόσιο φορέα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ