Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ
Αγώνας μέχρι τη δικαίωση

Με την κεντρική εκδήλωση στο μνημείο της Αντίστασης, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εκδηλώσεις τιμής για τους ήρωες της μάχης της Ηλεκτρικής που διοργάνωσε το παράρτημα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στεφάνια στην εκδήλωση κατέθεσαν εκ μέρους της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ του ΚΚΕ ο Νίκος Μαυροκέφαλος, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Νίκος Αμπατιέλος, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, και ο Ηλίας Πατίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, του δήμου Νίκαιας ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος. Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης από αρκετά παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και άλλους φορείς. Παραβρέθηκε επίσης ο Γιάννης Πατσιλινάκος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος».

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Γρηγόρης Τουγλίδης, Α' αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, «πριν από 66 χρόνια μερικές δεκάδες παλικάρια, αντάρτες όλοι του ΕΛΑΣ, υπακούοντας στην φωνή του καθήκοντος προς τον λαό και την πατρίδα, έδωσαν σκληρή νικηφόρα μάχη απέναντι σε μεγαλύτερο αριθμό Γερμανών πάνοπλων στρατιωτών, που σκόπευαν να ανατινάξουν και να καταστρέψουν το μοναδικό στην περιοχή της Αθήνας εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας».

Ολες, όμως, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, επισήμανε, αρνούνται να αναγνωρίσουν την προσφορά των αγωνιστών και η πολιτική που ακολουθούν μέχρι τώρα τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι σε τέλεια διάσταση με τους στόχους και τα οράματα για τα οποία αγωνίστηκαν.

Αφού κατήγγειλε την ΔΕΗ ΑΕ που διακόπτει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες ανέργων, επικρότησε τις ενέργειες του ενιαίου μετώπου ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, που στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ενισχύσουν ενιαία στους δήμους και στις περιφέρειες με τη ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στο ιστορικό της μάχης της Ηλεκτρικής, αναφέρθηκε αναλυτικά ο Στέλιος Διαβολάκης, πρόεδρος του παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ..


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ