Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πεντακάθαρα ενάντια στην πολιτική που προωθεί τη ναρκωκουλτούρα

Με τον Σύλλογο Γονέων της «ΙΘΑΚΗΣ» συναντήθηκαν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Β. Ρέβας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

ο Σ. Ζαριανόπουλος
ο Σ. Ζαριανόπουλος
Tο πρόβλημα των ναρκωτικών θα οξυνθεί καθώς οι αιτίες που το γεννάνε, η προωθούμενη υποκουλτούρα και ναρκωκουλτούρα, δεν αντιμετωπίζονται ουσιαστικά από την πολιτική που άσκησαν και ασκούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί με τη συγκατάθεση ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η παραπάνω κοινή διαπίστωση αναδείχθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε η Λαϊκή Συσπείρωση με το Σύλλογο Γονέων της θεραπευτικής κοινότητας «Ιθάκη».

Στη συζήτηση που έγινε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρουσίασαν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Βασίλης Ρέβας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ξεκαθάρισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν κρύβεται πίσω από «κορώνες» ανεξαρτησίας, είναι ο συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Και το ΚΚΕ είναι υπέρ των στεγνών προγραμμάτων, έχει πολλές επιφυλάξεις για τα προγράμματα που συντηρούν την εξάρτηση και δε λύνουν το πρόβλημα.

Επίσης, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις Οικολόγων - ΣΥΡΙΖΑ που μιλούνε για διαχωρισμό σκληρών μαλακών, ενώ ανέδειξε της ευθύνες ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που συμφώνησαν να περάσουν πάρα πολλά θεραπευτικά προγράμματα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Σημείωσε πως είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη αυτών των πολιτικών δυνάμεων καθώς επιδιώκουν συντήρηση του προβλήματος χωρίς να αποκαλύπτουν και να έρχονται σε ουσιαστική σύγκρουση με τις αιτίες που το γεννάνε.

Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί αποκλειστικά κρατικός δημόσιος φορέας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με άμεση κατάργηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ανάπτυξη της πρόληψης στα σχολεία και δημιουργία ειδικών προγραμμάτων επαγγελματικής αποκατάστασης για όσους περνάνε στο στάδιο της επανένταξης.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ρέβας ανέφερε ότι το νέο μοντέλο διοίκησης θα χειροτερέψει την κατάσταση στο θέμα των ναρκωτικών. Τόνισε ότι το σύστημα θέλει το νέο χειραγωγημένο, να μην παλεύει για τα προβλήματά του και να οδηγείται στα ναρκωτικά, χωρίς να έχει κάποιο όραμα για τα ζωή του. Συμπλήρωσε, ότι τα συνδικάτα πρέπει να πάρουν ενεργότερο ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι η γενική πολιτική που εφαρμόζεται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μέχρι τώρα στερεί τη δυνατότητα της επανένταξης των χρηστών στην κοινωνία. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι είναι προσωπική ευθύνη του καθένα η τοποθέτηση στις εκλογές και ότι ο κάθε εργαζόμενος δεν πρέπει να παραδοθεί στην πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μέσω ψήφισης των συνδυασμών τους ή της αποχής αλλά να τους καταψηφίσει ενισχύοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του θεραπευτικού προγράμματος «ΙΘΑΚΗ», δήλωσαν ότι το ΚΚΕ είναι ο πολιτικός φορέας που είναι πιο κοντά στις απόψεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ