Κυριακή 10 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι είναι το «φαστ - τρακ»

Ο νέος επενδυτικός νόμος, το περιβόητο «φαστ - τρακ», όπως το είχε περιγράψει ο υπουργός Επικρατείας και Επενδύσεων παραμονές της ΔΕΘ στους δημοσιογράφους θα περιέχει:

-- «Αλλαγές στη φορολογία».Η κυβέρνηση μετά τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% στο 20% ,σχεδιάζει ειδικό φορολογικό καθεστώς για μεγάλες επενδύσεις με το συντελεστή ακόμα και στο 10%.

-- «Αξιοποίηση των αλλαγών της εργασιακής νομοθεσίας».Με τις επιχειρηματικές συμβάσεις να υπερισχύουν των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων. Με τον κατώτατο μισθό για τους πρωτοδιόριστους να φτάνει τα 590 ευρώ μεικτά. Με την απελευθέρωση το ορίου των απολύσεων και τη μείωση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης στο 50%.

-- «Αλλαγές στο καθεστώς της χρήσης γης». Ωστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να επενδύουν μέσα σε δασικές εκτάσεις, πάνω στον αιγιαλό κ.ά.

-- «Αλλαγές των πολεοδομικών όρων». Ωστε να μην μπαίνει κανένας φραγμός στην έκταση και στο μέγεθος των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα δημιουργήσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

-- «Αλλαγές στο χρόνο έκδοσης των αδειών για την επιτάχυνση των επενδυτικών σχεδίων». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει «άδειες εξπρές» των 40 ημερών για τις μεγάλες επενδυτικές δραστηριότητες.

-- «Αλλαγές στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα». Με στόχο οι επενδυτές να μπορούν να εξασφαλίσουν γρήγορα φτηνό χρήμα από τις τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ