Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ... «Η χώρα χρειάζεται ένα κλίμα συναίνεσης (...) Δεν έχει συνεπώς νόημα η στερεότυπη επανάληψη των διαφόρων κατηγοριών κατά της ΝΔ. (...) Δεν ζούμε σε κανονικούς καιρούς ...» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΠΟΥ ΠΑΩ...»: «δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί ακριβώς τι διεργασίες γίνονται στην ελληνική κοινωνία, η οποία παραπαίει ανάμεσα στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανασφάλεια και την έλλειψη προοπτικής (...) Κανένας δεν γνωρίζει αν απόψε ή αύριο κάποιος νέος φόρος θα επιβληθεί για να καλύψει ακόμα μία μαύρη τρύπα. Κανένας δεν ξέρει αν το τούνελ του Μνημονίου έχει στο βάθος όχι φως, αλλά έστω αχτίδα...» ( από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: «Το χειμώνα που έρχεται και τους μήνες που θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και ειδικά οι άνεργοι, θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο με τις συνέπειες που φέρνει η απώλεια της δουλειάς τους, με την επίθεση της εργοδοσίας, αλλά και με μια βαθιά αντεργατική πολιτική, η οποία αναζητεί την έξοδο από την κρίση στην πλάτη τους. Γι' αυτό η μόνη διέξοδος από τον Καιάδα όπου τους καταδικάζει η καπιταλιστική κρίση και η κυβερνητική πολιτική είναι η οργάνωση του αγώνα, η σθεναρή διεκδίκηση μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους, η πάλη για επιδόματα ανεργίας, ασφάλιση κλπ. σε όλους που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Η οργάνωση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να δυναμώνει και τον αντιμονοπωλιακό δρόμο πάλης για τη λαϊκή εξουσία, όπου εργαζόμενοι και άνεργοι θα κόψουν το «γόρδιο δεσμό» της ανεργίας, οργανώνοντας την οικονομία και την κοινωνία προς το συμφέρον τους, χωρίς την αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής και καπιταλιστές εκμεταλλευτές» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ