Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρέχουν να κρυφτούν

Τώρα που καταρρέουν σα χάρτινοι πύργοι όλα όσα έταζαν εδώ και χρόνια στους εργάτες, μιλώντας τους για τα (δήθεν) καλά της «ανταγωνιστικότητας», τρέχουν να κρυφτούν. Ο λόγος για τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που και χτες βγήκαν στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ να καταγγείλουν (δήθεν) τις συνέπειες μιας πολιτικής που επιλέγουν συνειδητά να στηρίζουν απαρέγκλιτα.

Οταν όμως ανέβηκε στο βήμα ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Β. Μουτάφης για να μοιράσει νέες ακάλυπτες επιταγές αγώνα και ήχησε στην αίθουσα το σύνθημα «ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών» το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ θίχτηκε. Κι επειδή δεν είχε τι να πει για την ουσία, άρχισε να λέει για την ανάγκη τα συνδικάτα να είναι ...μακριά απ' τα κόμματα. Γιατί, ως γνωστόν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστές ηγεσίες βαφτίζουν «ανεξάρτητο» κάθε εξαρτημένο απ' τα μονοπώλια κι εξαρτημένο όποιον συγκρούεται αταλάντευτα μ' αυτά. Κι επειδή το μόνο ανεξάρτητο απ' τα μονοπώλια κόμμα είναι το ΚΚΕ, ο ΠΑΣΚίτης εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ κατέφυγε σε αντικομμουνισμό, ανατροφοδοτώντας την προβοκάτσια που έχει στηθεί σε βάρος του ΚΚΕ με τις ...«απολύσεις στην "Τυποεκδοτική"».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί» πήρε την απάντηση λίγο μετά απ' τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, τον μόνο που σε όλη τη διάρκεια των χτεσινών εργασιών του συνεδρίου είπε πως την πολιτική που σήμερα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τη διαφήμισαν και τη στήριξαν.

Αλλά έτσι είναι: Πρώτα προσκυνούν την «ανταγωνιστικότητα» και στηρίζουν τη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια κι έπειτα βγαίνουν και περιγράφουν τον πόνο τους για την αύξηση της ανεργίας. Πρώτα κάνουν τα πάντα για να διατηρηθεί η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και η αναρχία στην παραγωγή, υποτάσσοντας έτσι τη δημιουργία και τη λειτουργία (άρα και τον αριθμό των θέσεων εργασίας, αλλά και τους όρους δουλειάς) των εργοστασίων στο πώς κάθε καπιταλιστής θ' αυξήσει με τον καλύτερο τρόπο τα κέρδη του κι έπειτα το παίζουν μωρές παρθένες. Βολικό. Ετσι κρύβουν και τη συνενοχή τους και την αποστολή που έχουν στην ποδηγέτηση των εργατών.


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ