Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Χώροι φόβου και σιωπής τα πολυκαταστήματα

Περιοδεία στο πολυκατάστημα «ΝΟΤΟΣ» πραγματοποίησε χτες ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Στο νέο πολυκατάστημα της αλυσίδας «ΝΟΤΟΣ» στο κέντρο της πόλης, περιόδευσε χτες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Μίλησε με τους εργαζόμενους που εργάζονται σε καθεστώς μόνιμης τρομοκρατίας και παρακολούθησης από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στους χώρους, τους άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι οι οποίοι ελέγχουν ακόμη και τις τσάντες τους όταν σχολάνε.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δήλωσε: «Πίσω από την πλούσια βιτρίνα των μεγάλων πολυκαταστημάτων που βασιλεύουν την ώρα που χιλιάδες μικρομάγαζα κλείνουν, κρύβονται οι απαράδεκτα χαμηλοί μισθοί, η γενίκευση της ελαστικής εργασίας, η συνεχής παρακολούθηση από πολυάριθμες κάμερες, έρευνες στα προσωπικά αντικείμενα των εργαζόμενων, η απάνθρωπη ένταση της δουλειάς, η ανασφάλεια για το αύριο.

Τα πολυκαταστήματα, οι εμπορικές αλυσίδες, τα Σούπερ Μάρκετ, είναι για τους εργαζόμενους αποστειρωμένοι χώροι φόβου και σιωπής, σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αν η Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποί της (όπως πιστεύουμε εμείς) τότε τι έχουν να απολογηθούν οι τοπικοί εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που δημιούργησαν αυτό το μεσαιωνικό εργασιακό τοπίο;

Εμείς πάντως, αγωνιζόμαστε και καλούμε σε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Προτείνουμε: ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, στην κάλπη του Δήμου και της Περιφέρειας.

Εκεί, τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάμερα, για να "πιάσει" το χαμόγελο εκδίκησης του εργαζόμενου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ