Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«Να βγάλουμε κάρτα ανεργίας στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική»

Περιοδεία σε χώρους εργασίας στο νομό Πέλλας και ομιλία στον πεζόδρομο της κωμόπολης της Πέλλας, πραγματοποίησε χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

απο τις χτεσινές συζητήσεις στην Πέλλα
απο τις χτεσινές συζητήσεις στην Πέλλα
«Μπροστά στις εκλογές πρέπει να βγάλουμε κάρτα ανεργίας στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και όσους την υπηρετούν. Δηλαδή στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, που στήριξαν τις πολιτικές και οδήγησαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε συνθήκες βαρβαρότητας. Υπάρχει δυνατότητα σε αυτές τις εκλογές, πραγματικά να αντισταθούμε δίνοντας ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ».

Με τα λόγια αυτά, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην πολιτική που κάθε μέρα συντρίβει τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στον ΟΑΕΔ Γιαννιτσών, ως επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης. Εκτός από τον ΟΑΕΔ, ο Θ. Κωνσταντινίδης περιόδευσε στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, στην Αγροτική Τράπεζα και το Νοσοκομείο στα Γιαννιτσά. Συζήτησε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών και στη συνέχεια με τους εργαζόμενους του Δήμου Εδεσσας. Στην περιοδεία συμμετείχε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλέκος Ουγγρίνος, καθώς και υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής.

Δεν πρέπει να πάμε στις εκλογές με βάση μια κεκτημένη ταχύτητα από τις προηγούμενες εκλογές, τόνισε ο Θ. Κωνσταντινίδης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους. Και συνέχισε: «Πρέπει να σκεφτούμε το εξής: Πάνω από τριάντα χρόνια, μας κυβερνάνε δύο κόμματα με την ίδια πολιτική, πάνω - κάτω, ανεξάρτητα από ποια αφετηρία ξεκίνησαν. Η ζωή μας καλυτέρευσε, ανάλογα με τον παραγόμενο πλούτο; Αλλά και για το τελευταίο διάστημα: Είμαστε ευχαριστημένοι από τις αποφάσεις που πάρθηκαν; Ωφεληθήκαμε από αυτήν την πολιτική; Εμείς λέμε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν ωφελήθηκαν. Και πρέπει κριτήριο για τις εκλογές, κριτήριο κατά την πορεία μας στην κάλπη, να είναι αυτό: Είμαστε από τους ωφελημένους αυτής της πολιτικής; Οσοι είναι ωφελημένοι ας πάνε να ψηφίσουν τα κόμματα που ακολούθησαν αυτήν την πολιτική. Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το τι φορέα υποστήριζαν, ποιο πολιτικό κόμμα στήριζαν τις προηγούμενες εκλογές, πρέπει να σκεφτούν και με βάση ποιες πολιτικές θα βελτιώσουν τη ζωής τους». Και σε άλλο σημείο: «Αν εμπιστευθούμε τις δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μπορούμε να χτίσουμε έναν κυματοθραύστη απέναντι στην αντεργατική πολιτική, για να δούμε από εκεί και πέρα μια πραγματική αναγέννηση που την έχει ανάγκη ο τόπος, οι εργαζόμενοι».

Με τους εργαζόμενους στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο, ο Θ. Κωνσταντινίδης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού να είναι με μόνιμη και σταθερή εργασία και υψηλά αμειβόμενοι. Οπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έλεγαν, οι περισσότεροι είναι συμβασιούχοι, αλλά και με stage, με τις συμβάσεις τους να λήγουν τους προσεχείς μήνες και μέχρι το Δεκέμβρη. Τονίστηκε η ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και της αναγκαιότητας διάθεσης των απαραίτητων κονδυλίων που είναι απαραίτητα για τη συνέχιση των ανασκαφών και την ανάδειξή τους.

Μιλώντας, δε, με γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, ιδιαίτερα τόνισε την επικίνδυνη για την Υγεία λογική της ανταποδοτικότητας. Μάλιστα, το εν λόγω νοσοκομείο, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο συγχώνευσης με το νοσοκομείο της Εδεσσας, όπως έλεγαν οι γιατροί, ελέω "Καλλικράτη". Στη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στα Γιαννιτσά, επισημάνθηκε ιδιαίτερα η απαξίωση των τιμών που βιώνουν οι παραγωγοί και η τεράστια ψαλίδα ανάμεσα στις τιμές που πουλάνε τα προϊόντα τους και των τιμών στα ράφια των «σούπερ - μάρκετ».

Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μίλησε αργά χτες το απόγευμα, σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο της κωμόπολης της Πέλλας, όπου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της περιοχής και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ