Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ο «Καλλικράτης» βγήκε στους δρόμους!

Πλημμύρισε σκουπίδια η Θεσσαλονίκη. Κοινή ανακοίνωση του Θ. Κωνσταντινίδη και του Σ. Ζαριανόπουλου για το οξύτατο πρόβλημα με την καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου και συνολικά ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, να μη χαραμίσουν την ψήφο τους στις παρατάξεις του κ. Γκιουλέκα, του κ. Μπουτάρη και τις άλλες παρατάξεις, που στηρίζουν την παράδοση του Δημοσίου στους ιδιώτες, κατ' επιταγήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία δοξολογούν. Να δυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που παλεύει ενάντια σε αυτήν την πολιτική και υπερασπίζεται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στην πόλη εξαιτίας της πολιτικής απαξίωσης της υπηρεσίας καθαριότητας που ακολουθεί η διοίκηση του Δήμου.

Με κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Τις τελευταίες βδομάδες ο "Καλλικράτης" κυριολεκτικά βγήκε στους δρόμους. Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν πλημμυρίσει από σκουπίδια. Με τις τελευταίες βροχές οι συσσωρεύσεις σκουπιδιών γίνονται ... βόμβες μόλυνσης.

Από τα 70 περίπου απορριμματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν κατά μέσο όρο τα 10. Τα υπόλοιπα είναι παροπλισμένα, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Ο διαγωνισμός προμήθειας ανταλλακτικών έχει "κολλήσει" εδώ και ένα χρόνο στους ανταγωνισμούς και τις ενστάσεις των ιδιωτικών εταιρειών και τους κρατικούς μηχανισμούς, που παίζουν το ρόλο του τροχονόμου των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας τη σιωπή του διαδόχου του κ. Γκιουλέκα και του συνεταίρου του στο προεκλογικό παιχνίδι εξαπάτησης των Θεσσαλονικέων, κ. Μπουτάρη, βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει την πόρτα της παράδοσης και της καθαριότητας στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.

Ανέθεσε σε 4 ιδιωτικά απορριμματοφόρα της εταιρείας ΔΙΑΣ να κάνουν συλλογή (ελάχιστων) απορριμμάτων. Είναι προφανές ότι αυτή η ενέργεια δεν έχει σκοπό να εκτονώσει την κατάσταση, αλλά να δώσει προτεραιότητα στην ιδιωτική εταιρεία και να "ρίξει στα μαλακά" τον "Καλλικράτη", που σημαίνει: Παράδοση και της καθαριότητας στους ιδιώτες. Αύξηση των δημοτικών τελών για να κερδίσουν οι ιδιώτες. Απολύσεις δεκάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου.

Η συμφωνία των παρατάξεων του μνημονίου και του "Καλλικράτη", της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για στήριξη των συμβασιούχων είναι προεκλογική απάτη.

Αυτά θα ζήσουν οι Θεσσαλονικείς, αν χαραμίσουν την ψήφο τους στις παρατάξεις του κ. Γκιουλέκα, του κ. Μπουτάρη και τις άλλες παρατάξεις, που στηρίζουν τη παράδοση του Δημοσίου στους ιδιώτες, κατ' επιταγήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία δοξολογούν.

Η στήριξη, η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", σε Δήμο και Περιφέρεια, εμπεριέχει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: Κανένας εργολάβος στους Δήμους. Πάγωμα των δημοτικών τελών και σταδιακή μείωση μέχρι την κατάργησή τους. Καμιά απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λιμάνια αποκλειστικά λαϊκή - κοινωνική περιουσία(2014-04-05 00:00:00.0)
Φορομπηξία, εργολάβοι και ΜΑΤ(2014-01-01 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση(2012-05-26 00:00:00.0)
Επιχειρηματικά σχέδια για την καθαριότητα(2012-03-30 00:00:00.0)
Νέα πρόβα εμπλοκής ιδιωτών στην καθαριότητα(2011-11-01 00:00:00.0)
Αντιλαϊκές εξελίξεις και στη Θεσσαλονίκη(2010-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ