Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Υπουλη προπαγάνδα

«Ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει τις εργοδοτικές εισφορές που αναλογούν σε έναν εργαζόμενο και αυτός θα ...συγκρατεί έναν ακόμη συνάδελφό του να μην περάσει στην ανεργία» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Δουλεύονται και μεταξύ τους

«Χθες η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη παραδέχθηκε ότι η ύφεση που γεννά την ανεργία δεν μπορεί να συγκρατηθεί με τα παραδοσιακά μέτρα. Πρόκειται για μια αυτονόητη διαπίστωση. Αλλά η δουλειά μιας κυβέρνησης είναι να κάνει κάτι περισσότερο από το να διαπιστώνει το αυτονόητο. Και αυτό το "κάτι" ακόμη αναζητείται» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

Ανάγκη ζωής

«Το ΚΚΕ διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους: Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους για όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός συντάξιμος. Με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, ο κατώτερος μισθός πρέπει να είναι 1.400 ευρώ και επομένως το επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, με κάλυψη της δαπάνης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων. Κατάργηση των τροφείων και χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι 150 τ.μ. για την τετραμελή οικογένεια, την περίοδο της ανεργίας και επιδότηση του ενοικίου. Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας» (από το πρώτο θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ