Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Κυβερνητικές ευθύνες δείχνει ο Πρινιωτάκης

Με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι τα ασφαλιστικά ταμεία όχι μόνο δε ζημιώθηκαν αλλά αντίθετα κέρδισαν από το «δομημένο ομόλογο» ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ που πούλησε η Χρηματιστηριακή «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» στο ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμφανίστηκε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Σ. Πρινιωτάκης. Πρόκειται για τον πρόεδρο της «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» που παραμένει προφυλακισμένος μαζί με το γιο του, κατηγορούμενος για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Στην Εξεταστική ισχυρίστηκε ότι οι συναλλαγές που πραγματοποίησε η χρηματιστηριακή «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» σε ομόλογα για τα ασφαλιστικά ταμεία πραγματοποιήθηκαν «απολύτως νόμιμα και απέβησαν στο σύνολό τους σημαντικά επικερδείς». Είπε ότι η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» αξίζει εύσημα για τις ενέργειές της και κατηγόρησε τις ανακριτικές αρχές ότι είχαν «αδυναμία να δουν τεχνοκρατικά το θέμα μέσω πραγματογνωμοσύνης και προφυλάκισαν άδικα εμένα, το γιο μου και το συνέταιρό μου».

Ο Σ. Πρινιωτάκης εμφανίζει τον εαυτό του ως το εξιλαστήριο θύμα για την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, για αυτό όπως ισχυρίστηκε προφυλακίστηκε όταν άλλαξε η κυβέρνηση. Για να στηρίξει τον ισχυρισμό του είπε ότι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (π.χ. Γ. Παπαμαρκάκης») κυκλοφορούν ελεύθεροι και μόνο οι τρεις της «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» είναι προφυλακισμένοι.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η αμερικάνική τράπεζα «J.P. MORGAN» που εξέδωσε το «δομημένο ομόλογο» ήταν η κατ' εξοχήν σύμβουλος όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», όπως είπε, δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη θέσπιση των όρων έκδοσης του «δομημένου ομολόγου», που ήταν αποκλειστικό έργο του εκδότη και του αναδόχου, δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου και της «J.P. MORGAN».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ