Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στον ΣΕΒ

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει την υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των μισθών και την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων οι ταξικές δυνάμεις βγαίνουν μπροστά και με επιμονή συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με γνώμονα την υπεράσπιση των σύγχρονων εργατικών αναγκών. Ετσι σήμερα το απόγευμα το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής, μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καλούν σε πορεία και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΒ.

Οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα - Ποτά δίνουν ραντεβού στις 6.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας του κλάδου (Πειραιώς 1) και οι λογιστές την ίδια ώρα στην Κάνιγγος στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η επίθεση της κυβέρνησης στο εργατικό εισόδημα και στις συμβάσεις, κατ' εντολή των βιομηχάνων, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική τη συσπείρωση των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης, πριν απ' όλα μέσα στους τόπους δουλειάς.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συνελεύσεις σε διάφορους κλάδους και τόπους δουλειάς για την οργάνωση της απόκρουσης της αντεργατικής επίθεσης. Σε γενική συνέλευση καλεί την επόμενη Δευτέρα και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, με σύνθημα «Τώρα η κατάσταση πρέπει να περάσει στα δικά μας χέρια». Η συνέλευση θα γίνει στις 4.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (Πειραιώς 1, Ομόνοια).

Μέτρα για την ένταση και το συντονισμό του αγώνα παίρνουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ, ενάντια στις απολύσεις που ξεκίνησε η εργοδοσία. Μαζί με το σωματείο τους προχωρούν την επόμενη βδομάδα σε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Ακόμα καλούν τα σωματεία των εργαζομένων στον Ομιλο Φιλίππου (όπου ανήκει κι η ΕΒΓΑ) σε σύσκεψη για συντονισμό της δράσης, την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτώβρη και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πειραιώς 1, 5ος ορ.). Προχωρούν σε περιοδείες και συσκέψεις και στα δύο εργοστάσια της επιχείρησης (Ασπρόπυργος και Ιερά Οδός), ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ