Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΑΤΤΙΚΑ»
Ζητά «προσαρμογή» στις απαιτήσεις του

Τονίζει στους εργαζόμενους ότι ...τα πράγματα δυσκολεύουν. Σε Γενική Συνέλευση καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 17 του Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, καλεί τους εργαζόμενους του «ΑΤΤΙΚΑ» ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β).

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος, πρόσφατα «η εργοδοσία του "Αττικα" κάλεσε τους εργαζόμενους για να ενημερώσει πως η κρίση δεν έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό το πολυκατάστημα αλλά στο μέλλον, που τα πράγματα (όπως κρίνουν) θα δυσκολέψουν και οι απαιτήσεις, όπως λένε, του αγοραστικού κοινού θα αυξηθούν, θα πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας και να υποταχθούμε στις απαιτήσεις». Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, υπενθυμίζει ο Σύλλογος, που μέσα στο κατάστημα «έχουμε μετρήσει δεκάδες απολύσεις από τα ταμεία που κλείσανε, έχουμε μετρήσει ατέλειωτες απλήρωτες ώρες εργασίας, με τη μορφή της διευθέτησης χρόνου εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας και εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, κατά το πώς συμφέρει την εργοδοσία, να μας τρέπουν από όροφο σε όροφο και από πόστο σε πόστο για να βγει η δουλειά».

Οι ταξικές δυνάμεις, σημειώνει ο Σύλλογος, έχουν εμπειρία από παρόμοιες κινήσεις της εργοδοσίας, καρμπόν είναι οι μεθοδεύσεις της σε όλο τον κλάδου του εμπορίου, την ίδια επιχειρηματολογία και τα ίδια μέσα χρησιμοποιούν, έχοντας στόχο να κάνουν ακόμα πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα τους εργαζόμενους, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης, για να προχωρήσουν τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, τα δικά τους συμφέροντα.

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους του «Αττικα» «σε οργάνωση στο ταξικό σωματείο, να οργανώσουμε την αντίστασή μας με μαζική συμμετοχή και ενίσχυση της σωματειακής επιτροπής εργαζομένων στο "Αττικα". Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να μη βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν αφήνουμε το χρόνο να κυλάει υπέρ της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ