Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ
Κλιμακώνουν με κυλιόμενες απεργίες οι σιδηροδρομικοί

ΠΑΡΙΣΙ.--

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη συνταξιοδοτική αποδιάρθρωση που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί αποφασίζουν σταδιακά ξεχωριστοί εργασιακοί κλάδοι. Το έναυσμα έδωσαν, πρώτοι, χτες, οι σιδηροδρομικοί, που παραδοσιακά θεωρούνται από τους πλέον αγωνιστικούς κλάδους. Μετά από συνελεύσεις σε όλα τα τοπικά σωματεία, οι εργαζόμενοι, με μεγάλη πλειοψηφία, τάχθηκαν υπέρ της κήρυξης συνεχόμενων επαναλαμβανόμενων απεργιών μετά την 12η του Οκτώβρη, οπότε έχει προγραμματιστεί η τέταρτη πανεθνική γενική απεργία για το συνταξιοδοτικό.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους θα συνεδριάζουν καθημερινά για να αποφασίζουν για την επόμενη μέρα. Ανάλογες συζητήσεις αναμένονται εντός των επομένων ημερών μεταξύ των εργαζομένων στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό και τραμ), στα φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων και στους εργαζόμενους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Η CGT προωθεί πρόταση για κυλιόμενες 24ωρες σε όλους αυτούς τους κλάδους, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να παραλύσει η αγορά και να δεχτεί ισχυρό πλήγμα η κυβέρνηση. Προς το παρόν συνεχίζεται και η απεργία στις ενεργειακές αποβάθρες του λιμανιού της Μασσαλίας για 10η ημέρα και διεξάγονται συνελεύσεις στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, κυρίως στον κλάδο των λιμενεργατών στις ενεργειακές αποβάθρες, για κήρυξη και εκεί απεργιακών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ