Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ «ΧΑΛΥΨ»
Διεκδικούν αγωνιστικά αυξήσεις στα μεροκάματα

Από την περιφρούρηση της χτεσινής απεργίας
Από την περιφρούρηση της χτεσινής απεργίας
Με αιτήματα αιχμής αυξήσεις στους μισθούς 5% και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οι εργαζόμενοι στο τσιμεντάδικο «ΧΑΛΥΨ» στον Ασπρόπυργο προχώρησαν χθες σε 24ωρη απεργία με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου. Οι εργαζόμενοι με τη χθεσινή τους απεργία για την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, έστειλαν μια πρώτη δυναμική απάντηση στην εργοδοσία (ιδιοκτήτρια είναι η ιταλικών συμφερόντων «Ιταλτσιμέντι») ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τους εκβιασμούς για μηδενικές αυξήσεις αλλά και τα σχέδια να αντικαθιστά εργαζόμενους που αποχωρούν μόνο με εργολάβους. Ηδη χθες σε Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα με νέα 24ωρη απεργία σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η διοίκηση του Σωματείου.

Οπως κατήγγειλαν χθες εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου, έξω από την πύλη του τσιμεντάδικου περιφρουρώντας την απεργία τους, η εργοδοσία παρά το γεγονός, ότι η επιχείρηση ανήκει στις 100 πιο κερδοφόρες της χώρας, επιχειρεί να χτυπήσει την επιχειρησιακή σύμβαση ενθαρυμμένη από την πολιτική της κυβέρνησης. Τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση αλλά και τα νέα που φέρνει, όπως τόνισαν, χτυπάνε συμβάσεις και μισθούς και ταυτόχρονα δίνουν στην εργοδοσία ακόμα πιο φτηνούς εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό όπως ανέφεραν, ότι η εργοδοσία προκειμένου να αρνηθεί την οποιαδήποτε αύξηση, προβάλλει ως δικαιολογία την έκτακτη εισφορά της κυβέρνησης στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις αλλά και τις νέες επενδύσεις που σχεδιάζει. Ξεκάθαρα επισήμαναν ότι χρόνια τώρα η επιχείρηση είναι κερδοφόρα και θέλει να αυξήσει τα κέρδη ακόμα περισσότερο εκμεταλλευόμενη την πολιτική της κυβέρνησης.

Η αγωνιστική στάση των εργαζομένων και η συσπείρωση στο σωματείο τους έχει μπεί στο στόχαστρο της εργοδοσίας η οποία, όπως κατήγγειλαν συνδικαλιστές, προκειμένου να υπονομεύσει την απεργία επιχείρησε να βγάλει εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χθες συνδικαλιστές της Γραμματείας του Θριασίου του ΠΑΜΕ δηλώνοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους. Σε δήλωση στο «Ρ» ο Παντελής Παπαβασιλείου, μέλος της Γραμματείας, τόνισε: «Και οι εργαζόμενοι του "ΧΑΛΥΨ" βιώνουν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής που έχει αποθρασύνει την εργοδοσία και πλέον δεν αξιώνει απλά να έχει πάμφθηνη εργασία αλλά και εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να συσπειρωθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και του μνημονίου που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ