Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ολοι σήμερα με τις ταξικές δυνάμεις!

Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια το ραντεβού στην Αθήνα. Οι απεργοί θα συναντηθούν με μαθητές - φοιτητές, διαδηλώνοντας για Παιδεία και Γνώση που θα υπηρετεί το λαό

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στις βάρβαρες αντεργατικές συνέπειες της πολιτικής που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσων προτίθεται να υλοποιήσει, όπως είναι ο σχεδιασμός της για το «ενιαίο μισθολόγιο» φτώχειας.

Οι ταξικές δυνάμεις μέχρι και την τελευταία στιγμή δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς, αναδεικνύοντας την ανάγκη μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία, με αιτήματα αντίστοιχα των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Τονίζουν ότι αποτελεί μονόδρομο η συσπείρωση των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ, με τη γραμμή της ταξικής πάλης που θέτει ως στόχο τη σύγκρουση και τελικά την ανατροπή της συνολικής αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της. Αποτελεί μονόδρομο η οργάνωση, ανάπτυξη και συντονισμός της ταξικής αγωνιστικής δράσης όλων των εργαζομένων για να μπορούν να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση.

Την ίδια στιγμή, η πείρα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βεβαιώνει πως η υπονόμευση των δικαιωμάτων τους δε θα σταματήσει, αν δε σταματήσει η εργασία να χρησιμοποιείται και να οργανώνεται με στόχο την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας».

Το σχέδιο μισθολογίου που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, εκφράζει τις προθέσεις της να εξαφανίσει εξ ολοκλήρου τη μόνιμη και σταθερή εργασία, να εντείνει την εκμετάλλευση, αλλά και τον αυταρχισμό ώστε η Δημόσια Διοίκηση να υπηρετεί ακόμα πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες του κεφαλαίου. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ήταν και πάλι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2003, όταν προωθήθηκε το τελευταίο μισθολόγιο που ως βασικά του χαρακτηριστικά είχε μέχρι και τη μείωση των μισθών (συγκριτικά με τα όσα προέβλεπε το μισθολόγιο πριν από το 2003), τη διατήρηση της επιδοματικής πολιτικής, την αύξηση των κρατήσεων, την κατάργηση ποσοστιαίων αυξήσεων που σχετίζονταν με το χρόνο υπηρεσίας και άλλα. Τα όσα ορίζει το υπάρχον αντεργατικό μισθολόγιο, σε συνδυασμό με τις πολιτικές παγώματος και περικοπής των μισθών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την προηγούμενη της ΝΔ έχουν ως αποτέλεσμα ο βασικός κατώτερος μεικτός μισθός στο Δημόσιο να αυξηθεί μόνο κατά 121 ευρώ μέσα σε επτά χρόνια (από 590 ευρώ το 2003 έχει φθάσει τα 711 ευρώ το 2010)! Δηλαδή ο ρυθμός αύξησης ήταν κοντά στο 2,5% ανά έτος, πολύ κάτω από τον πληθωρισμό.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί και ανακοινωθεί μέχρι χτες το βράδυ είναι: Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια, Θεσσαλονίκη, 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία, Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία, Αλεξανδρούπολη, 9 π.μ., έξω από το ΙΚΑ, Κοζάνη, 12 μ., κεντρική πλατεία, Φλώρινα, 1 μ.μ., κεντρική πλατεία, Καστοριά, 1 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία, Κομοτηνή, 9 π.μ., Νομαρχία, Κέρκυρα 10 π.μ. πλατεία Σαρόκο, Αγρίνιο 9 π.μ. πλατεία Δημοκρατίας, Γιάννενα 11 π.μ. Δημαρχείο, Λέσβο, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ