Κυριακή 10 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μουσικό παραμύθι από... κλωστή

Με στημόνι, αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις και με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα, το «Θέατρο του παπουτσιού», «υφαίνει» επί σκηνής την ιστορία μιας νεαρής υφάντρας, της Ρηνιώς. Ενα μουσικό παραμύθι από κλωστή, είναι η παράσταση «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι», που από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή (12 το μεσημέρι), περιμένει τους μικρούς θεατρόφιλους στο Θέατρο «ΠΚ», (Κασομούλη 30, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9011.677).

Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμορφο και χαριτωμένο. Την τρίτη νύχτα, από τη γέννησή του, όταν όλοι στο σπίτι κοιμόντουσαν, μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο του μωρού οι τρεις Μοίρες. Στάθηκαν πάνω απ' την κούνια του κι άρχισαν να λένε τα γραμμένα του... Πρώτη μίλησε η μεγαλύτερη, η Κλωθώ, ύστερα μίλησε η μικρότερη, η Ατροπος, ενώ η μεσαία, η Λάχεση, αυτή που αποφασίζει τι θα λάχει στον καθένα μας, είπε: «Τα παιδικά της χρόνια θα κυλήσουν χαρούμενα. Τα νιάτα της θ' ανθίσουν σαν τριαντάφυλλα. Θα παντρευτεί έναν πλούσιο νέο που θα την αγαπά. Θα τον ακολουθήσει στα ξένα, αλλά... »

Κείμενο: Μαρία Παπαλέξη. Σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη. Σκηνικά - κοστούμια: Εμμα Μολλέ. Μουσική διδασκαλία: Ελλη Βασιλάτου. Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη. Πολίτικο λαούτο, πνευστά, κρουστά: Κωστής Πιστιόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ