Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Οργανώνει την κλιμάκωση της πάλης

Συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε κλάδο

Η ανάγκη να ενταθεί η δράση μέσα στους τόπους δουλειάς αναδείχθηκε στη χτεσινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, με τη συμμετοχή των σωματειακών επιτροπών και των σωματείων της Αττικής και γύρω περιοχών (Κορινθίας, Εύβοιας κτλ.). Εκτιμήθηκε η αναγκαιότητα να στηθούν Σωματειακές Επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς και πως μια τέτοια δουλειά, όπου έχει γίνει έφερε αποτελέσματα υπέρ των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, στη χτεσινή σύσκεψη, αποφασίστηκε η οργάνωση της δράσης με προοπτική την απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, εντείνεται η δραστηριότητα ταξικών Συνδικάτων και σωματείων, αφού, η απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης απαιτεί την ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση είναι επιβεβλημένη η μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και στις συσκέψεις που προγραμματίζονται. Ετσι:

  • Αύριο, Κυριακή 3 του Οκτώβρη, σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν:

-- Το Σωματείο Εργαζομένων σε «Καρφούρ Μαρινόπουλος» και «Ντία» στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52).

-- Το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και Συναφών Τυποποιημένων Προϊόντων Αττικής, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48) στις 10 το πρωί.

-- Η Ενωση Λιθογράφων, Μισθωτών Γραφικών Τεχνών - Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ακαδημίας και Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, στις 11 π.μ., στα γραφεία του Σωματείου στην Αιόλου.

  • Αύριο Δευτέρα 4 του Οκτώβρη σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Φαρμάκου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).
  • Σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα, 11 Οκτώβρη, στις 4.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΑΚΡΟΠΟΛ» προχωρά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.
  • Σε γενική συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΑΤΤΙΚΑ» την Κυριακή, 17 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β).

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org