Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χρήστος Σταθόπουλος
Χρήστος Σταθόπουλος
φωτο

Στις 25.9.2010 «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ του Διονυσίου. Γεννήθηκε στα Λεχαινά ν. Ηλείας από οικογένεια αγροτών και ο ίδιος ήταν αγρότης. Στην Κατοχή, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ και έπειτα του ΕΛΑΣ, μέχρι την απελευθέρωση. Για τους αγώνες του για την απελευθέρωση της πατρίδας, ανταμείφθηκε με διώξεις και εξορίες σε Μακρόνησο, Γυάρο και Αϊ Στράτη, χωρίς ποτέ να υποκύψει στις πιέσεις και τις δυσκολίες.

Στην μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λεχαινών Ηλείας του Κόμματος, 700 ευρώ ο γιος του Διονύσιος, οι κόρες του Τασία και Ευγενία, η γυναίκα του Παναγιώτα, οι γαμπροί του, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του και άλλοι φίλοι και συγγενείς του.

***

Στην μνήμη του σύντροφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΕΜΠΑΠΗ, πιστού μέχρι το τέλος στο Κόμμα του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΤΟ Λαυρεωτικής της ΚΝΕ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

Αντί για στεφάνια και στην μνήμη τους, προσφέρω 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα, για δύο αγαπημένους μου συγγενείς που έφυγαν πρόσφατα.

Συντροφικά Πουλής Κ.

***

φωτο

Στις 22 Σεπτέμβρη 2010 έφυγε από τη ζωή ύστερα από πολύχρονη ασθένεια ο αγωνιστής, νεαρός μαχητής του ΔΣΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΟΥΝΗΣ του ΗΛΙΑ. Γεννήθηκε το 1930 στη Φλώρινα, γιος του παλαίμαχου αγωνιστή Καπετάν Μπαρμπαλιά και της Ελπινίκης το γένος Κωτσαλή. Ολη η οικογένεια βρέθηκε στις επάλξεις του αγώνα, στα χρόνια της Κατοχής, στην Εθνική Αντίσταση και στο ΔΣΕ. Ο πατέρας του στέλεχος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ανώτερο στρατιωτικό στέλεχος του ΔΣΕ, η μητέρα του με τον μεγαλύτερο γιο της Αριστείδη και με τις διώξεις στη μεταβαρκιζιανή περίοδο βρέθηκαν στις φυλακές και στην εξορία στη Φολέγανδρο. Ο άλλος αδελφός του Νίκος έπεσε νεκρός στις μάχες του ΔΣΕ στο Βίτσι, το 1949, όπου υπηρετούσε ως πολιτικός επίτροπος διμοιρίας. Ο Αχιλλέας με τη μικρότερη αδελφή του Αρετή, με εντολή του πατέρα τους εντάχθηκαν στο ΔΣΕ, νεαροί μαχητές και υπηρέτησαν ως ασυρματιστές. Μετά τη λήξη του Εμφυλίου βρέθηκαν πολιτικοί πρόσφυγες στη Σοβιετική Ενωση, στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Εκεί εργάσθηκαν, σπούδασαν και αναδείχθηκαν αξιόλογοι επιστήμονες. Ο Αχιλλέας, το 1963, παντρεύτηκε την Ευδοκία Παπαδημητρίου, παιδί του Εμφυλίου και της πολιτικής προσφυγιάς, Μηχανικό, ανιψιά του αείμνηστου Ταξίαρχου του ΔΣΕ, Σπύρου Παπαδημητρίου. Απέκτησαν δύο αγόρια το Νίκο και τον Ηλία. Εμεινε πιστός στις ιδέες για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία του πνοή.

Αχιλλέας Ρούνης
Αχιλλέας Ρούνης
Η κηδεία του έγινε στις 23.09.10 στο νεκροταφείο Καισαριανής. Την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εκπροσώπησαν, οι Γρ. Φώτου και Γ. Σύρος, ο οποίος απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό στον εκλιπόντα και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Στη μνήμη του Αχιλλέα, η σύζυγός του Ευδοκία, η αδελφή του Αρετή, τα παιδιά του Νίκος και Ηλίας και ο εγγονός Αχιλλέας, η οικογένεια Δημ. Αδαλή, οι συναγωνιστές και συνάδελφοι Μηχανικοί Γ. Σύρος και Κ. Τάτσης και ο Γρ. Φώτου προσφέρουν 70 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ του «902» και 20 ευρώ στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ