Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ
Να αξιοποιηθεί για την ταξική οργάνωση των εργαζομένων

Σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ομόνοια καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Ορος για την αντεπίθεση στα μονοπώλια είναι ο ταξικός συντονισμός των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ορος για την αντεπίθεση στα μονοπώλια είναι ο ταξικός συντονισμός των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο να αξιοποιήσουν την απεργία στις 7 Οκτώβρη για να δυναμώσουν την οργάνωσή τους ενάντια σε όσους βάζουν πλάτη στην αντεργατική λαίλαπα απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Με ανακοίνωσή τους, οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνουν στην πλατεία Ομονοίας, στις 10 π.μ.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση, η τρόικα, συνολικά το κεφάλαιο, «ετοιμάζουν ακόμα πιο βάρβαρα, ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα. Ηδη η κυβέρνηση, μέσω του αντιπροέδρου της, του κυρίου Πάγκαλου, με τις δηλώσεις για τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους και ότι όλοι μαζί τα φάγαμε, προετοιμάζει το έδαφος για νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων, για άρση της μονιμότητας και μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα». Ετοιμάζουν «ένα νέο δημοσιοϋπαλληλικό ενιαίο μισθολόγιο που θα μειώνει σημαντικά τους βασικούς μισθούς» και «ένα σύστημα αξιολόγησης - χειραγώγησης, που θα συνδέει τις δημοσιοϋπαλληλικές αποδοχές με τη λεγόμενη παραγωγικότητα - αποδοτικότητα. Επίσης, ετοιμάζονται να βάλουν σε εφαρμογή τον "Καλλικράτη", να συγχωνεύσουν, να καταργήσουν και να εκποιήσουν δημόσιες υπηρεσίες, μεταφέροντας Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια στην τοπική διοίκηση για να ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους στη βάση της ανταποδοτικότητας ή σε σύμπραξη με ιδιώτες, χαρατσώνοντας ξανά το λαό». Γενικότερα σχεδιάζουν την παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των εργαζομένων.

Σε αυτή την πολιτική και σε αυτούς τους σχεδιασμούς οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους «να απαντήσουμε μαζικά με τους αγώνες μας και με την ψήφο μας. Και στην κυβέρνηση (...) και στα συνδικαλιστικά της στελέχη στην ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ, που απροκάλυπτα δηλώνουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από αυτήν που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Και μπορεί η ΠΑΣΚ στην ΑΔΕΔΥ να μην έκανε τη δήλωση που έκανε ο Παναγόπουλος στη ΓΣΕΕ, ότι παύει τους αγώνες γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση εκτός από την κυβερνητική πολιτική, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές όχι μόνο δεν κατάγγειλαν μια τέτοια βαθιά αντεργατική φιλοκυβερνητική δήλωση, αλλά και με τη σιωπή τους την επιδοκίμασαν.

Παράλληλα προχωρούν σε μια ακόμα απεργία που συνειδητά φροντίζουν να μην πετύχει, να είναι ένας ακόμα εκφυλισμός ούτως ώστε να μην οργανώνεται ουσιαστικά ο αγώνας, να απογοητεύεται ο κόσμος και να μην καταδικάζεται η κυβερνητική πολιτική. Γι' αυτό πάρτε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια σας με οργάνωση της συμμετοχής από τα κάτω. Στείλτε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης και αποδοκιμασίας και της κυβέρνησης και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ