Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συντονισμός μυστικών υπηρεσιών

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Σαφή κατεύθυνση μεταφοράς του επίκεντρου του ιμπεριαλιστικού πολέμου του Αφγανιστάν στο γειτονικό Πακιστάν δίνει η κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με στόχο «κρησφύγετα» και στρατόπεδα των Ταλιμπάν. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε χτες και η συνάντηση του επικεφαλής της CIA Λέον Πανέτα με τον επικεφαλής των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, υποστράτηγο Αχμέντ Σουγιά Πασά. Στόχος των συνομιλιών ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξει συντονισμός των μυστικών υπηρεσιών Πακιστάν και ΗΠΑ εναντίον της «αλ Κάιντα». Αξιωματούχοι των δύο υπηρεσιών σημειώνουν ότι αυτού του είδους ο συντονισμός έχει αποδώσει μέχρι στιγμής «περισσότερες από 100 επιτυχείς αεροπορικές επιδρομές», διαψεύδοντας, για ακόμα μία φορά, τις δήθεν αντιδράσεις της πακιστανικής κυβέρνησης, που ισχυρίζεται ότι «θα λάβει μέτρα για την παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας».

Η CIA έχει ήδη επιβεβαιώσει την ύπαρξη χιλιάδων στρατιωτών που υπάγονται στις εντολές της σε πακιστανικό έδαφος και τη συνεργασία με πληροφοριοδότες, προκειμένου να χτυπήσουν τους Ταλιμπάν στο μέρος όπου εκπαιδεύονται και στρατολογούνται, στρατηγική που συνάδει και με την κατοχική στρατηγική του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, με τις ευλογίες του Πακιστανού Προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.

Την ίδια στιγμή, οι πληγέντες των καταστροφικών πλημμυρών εξακολουθούν να ζουν υπό συνθήκες εξαθλίωσης, ενώ η κυβέρνηση επιδίδεται σε πολεμικές επιχειρήσεις στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ