Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΧ
Υπό την πίεση πολύμορφων εκβιασμών

Σήμερα αποφασίζουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ για το μέλλον της απεργιακής τους κινητοποίησης, με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ελαφρών φορτηγών να επισημαίνουν, για μία ακόμη φορά, την ανάγκη σύνδεσης του αγώνα τους, με το συνεπές αγωνιστικό κίνημα των μικρομεσαίων, ως μόνης προϋπόθεσης για ουσιαστική διέξοδο από το πρόβλημα, με κριτήριο τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ, της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Αθήνας, ναυτιλιακών εταιρειών και άλλων «εκπροσώπων της αγοράς», προσπάθησαν με κάθε μέσο να πείσουν τους συνδικαλιστές να σταματήσουν την απεργία. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης της περασμένης Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν οι εκπρόσωποι των μπλόκων. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη συνάντηση, αφού την Κυριακή εκπρόσωποι των εμπόρων και μεταφορέων, είχαν και πάλι συναντηθεί με τους πρώτους να ζητούν την αναστολή της απεργίας, για μια εβδομάδα, επικαλούμενοι λόγους «εξυπηρέτησης της αγοράς και του καταναλωτικού κοινού». Σε εκείνη τη συνάντηση μάλιστα οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων πρότειναν ως «δέλεαρ» να μεσολαβήσουν για να τους δεχτεί ο πρωθυπουργός, όταν η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους και μέσω συνεχών επίσημων και ανεπίσημων τοποθετήσεων του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνει ότι «δεν κάνει βήμα πίσω».

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εκπρόσωποι των μπλόκων αποχώρησαν από τη συνάντηση, καταγγέλλοντας την προκλητική στάση των παραπάνω και τονίζοντας ότι ο αγώνας έχει ξεφύγει από τα όρια των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και ότι είναι καθαρή υπόθεση της βάσης του κλάδου.

Αργότερα το απόγευμα, ιδιοκτήτες φορτηγών συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους σε δύο συναδέλφους τους που προσήχθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, εξαιτίας συμμετοχής τους σε μικροσυμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις χτες το πρωί στη Μεταμόρφωση, κοντά στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, όταν οι απεργοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο φορτηγών στο Κέντρο. Συνεχής ήταν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου η ένταση και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη φορτηγά προχωρούν σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς του ΟΛΘ.

Στο μεταξύ, ακόμα μια «πάσα» στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ έδωσε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προσέφυγε στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εναντίον της Ελλάδας, εξαιτίας της «καθυστέρησης» που επέδειξε στην «απελευθέρωση» των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Ετσι, το υπουργείο Μεταφορών βρήκε αφορμή να υποστηρίξει ότι «κάθε παράταση της σημερινής κατάστασης εκθέτει τη χώρα», και πως με το νόμο που ψήφισε «η υπόθεση θα κλείσει θετικά για την Ελλάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομμάτι της φιλομονοπωλιακής πολιτικής(2010-09-15 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στα φορτηγά, ανέστειλαν στα βυτιοφόρα(2008-05-15 00:00:00.0)
«Θέλουν να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε στο τιμόνι»(2005-08-03 00:00:00.0)
Μειώσεις... μετ΄ ελλείψεων(2000-10-03 00:00:00.0)
"Οχι" στο δακτύλιο για τα μικρά φορτηγά(1998-10-13 00:00:00.0)
Προς νέα μπλόκα οι οδηγοί;(1997-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ