Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Λύση τώρα για δωρεάν υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας

Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας και κινητοποίηση στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας έκαναν χτες φοιτητές του ΜΑΣ

Από την κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας
Από την κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας
Μια πρώτη απάντηση στις νέες αναδιαρθρώσεις και στην ιδιωτικοποίηση της σίτισης και της στέγασης έδωσε, χτες, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με δύο κινητοποιήσεις. Χτες, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι έγινε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας και η πρόσοψή της στολίστηκε με ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Δωρεάν - Σίτιση - Στέγαση - Μετακινήσεις - Να δοθούν τα πάσο τώρα». Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι φοιτητές μοίραζαν ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι το ΜΑΣ δεν πρόκειται να αφήσει στο έλεος των άγριων αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται τους φοιτητές και σπουδαστές, που χρειάζεται να δουλεύουν για να σπουδάσουν και που οι οικογένειές τους ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για τη «δωρεάν» Παιδεία.

Η δεύτερη χτεσινή κινητοποίηση του ΜΑΣ έγινε στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας για τη σίτιση και στέγαση. Παρ' όλο που δε «βρέθηκε» κάποιος να δώσει απαντήσεις για την ιδιωτικοποίηση της σίτισης και της στέγασης, το ΜΑΣ παρέδωσε τα αιτήματά του και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει να πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω απ' τις Εστίες. Επίσης, σημειώθηκε απ' τους διαδηλωτές ότι περιμένουν απάντηση για τη μαζική εκδίωξη φοιτητών απ' τις Εστίες, που γίνεται τάχα για να ...εξοικονομηθούν δωμάτια για τους πρωτοετείς, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη στέγαση. Την ίδια ώρα, βέβαια, η κυβέρνηση κάνει ξεκάθαρα λόγο και για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και στη στέγαση.

Το ΜΑΣ, το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις κινητοποίησεις, σε όλες της διοικήσεις των σχολών για τη σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνηση, ενώ αύριο θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για να δοθούν τώρα τα πάσο σε όλους τους φοιτητές.


Δυνάμεις του ΜΑΣ, χτες και στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας
Δυνάμεις του ΜΑΣ, χτες και στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ