Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Οι κουραμπιέδες της Χαράς

Για Παραμονή σήμερα. Και σίγουρα θα υπάρχουν μερικοί που τα θυμούνται την τελευταία στιγμή. Κουραμπιέδες ετοιμάσατε; Αν όχι τότε υπάρχει ακόμη χρόνος. Σας δίνουμε τη συνταγή της φίλης μας Χαράς. Διότι, όπως εκείνη υποστηρίζει: Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες, δε νοούνται. Τα υλικά που θα χρειαστείτε και ο τρόπος παρασκευής τους είναι:

Υλικά

Μισό κιλό φρέσκο βούτυρο γάλακτος κατσικίσιο και πρόβειο.1κιλό ζάχαρη άχνη.1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αμύγδαλα μισό κιλό.1/2 φλιντζανάκι οινόπνευμα καθαρό και μισό φλιντζανάκι ούζο.1 φλιντζανάκι ροδόνερο, 2 κρόκους αυγών, 2 βανίλιες,1 πιατάκι του καφέ κοφτό ζάχαρη.

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το χέρι ή με το σύρμα, μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά: αλεύρι, τους κρόκους από τα αβγά, τις βανίλιες, το οινόπνευμα με το ούζο, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα, αφού πρώτα τα κόψετε σε μεγάλα κομμάτια και τα καβουρδίσετε λίγο για να πάρουν χρώμα.

Αφού πλάσετε όλα τα υλικά και σχηματίσετε τη ζύμη, δίνετε στους κουραμπιέδες σας το σχήμα που θέλετε, μισοφέγγαρο, στρογγυλούς, αστεράκια ή όποιο σχήμα προτιμάτε. Στη συνέχεια τούς τοποθετείτε σε ταψί που έχετε πριν βουτυρώσει και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστοί, τους ραντίζεται με το ροδόνερο, ώστε να πιάσει μετά η άχνη ζάχαρη, που θα τους πασπαλίσετε από πάνω.

Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Η συνταγή είναι εγγυημένη, δοκιμασμένη και επιτυχημένη. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τη δοσολογία που σας δίνουμε και είμαι σίγουρη πως, όποιοι φάνε φέτος κουραμπιέδ`ες από τα χεράκια σας, θα εκπλαγούν.

Σας εύχομαι, καλή επιτυχία και καλές γιορτές.

Η Βασιλόπιτα της κυρίας Βασιλικής από τον Αλμυρό

Ετοιμαστείτε από τώρα, η Πρωτοχρονιά πλησιάζει...

Υλικά:

4 αβγά, 1 πακέτο βιτάμ, 2 βανίλιες, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 πακέτο αλεύρι για κέικ, αμύγδαλα, καρύδια, ξύσμα πορτοκαλιού κανέλα, γαρίφαλα τριμμένα.

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο έως ότου λιώσει καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη

βανίλια και το αλεύρι. Αλέθουμε σε ένα μιξεράκι 4 κουταλιές της σούπας μύγδαλα,4 καρύδια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο βαθύ. Προσθέτουμε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μισό κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα γαρίφαλα, και 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά. το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για τρία τέταρτα. Στο τέλος βάζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη

Καλή όρεξη


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ