Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρωτοστατεί στον αγώνα για σταθερή εργασία για όλους

Να δυναμώσουν τον αγώνα τους αντιπαλεύοντας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την πολιτική που χτυπά το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, καλούν οι ταξικές δυνάμεις τους συμβασιούχους. Σ' αυτή την κατεύθυνση τους καλούν να συμμετάσχουν και στη σημερινή κινητοποίηση, στις 9 π.μ., έξω από τον Αρειο Πάγο. Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και η Παναττική Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ΟΤΑ, η οποία και οργανώνει προσυγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στο μετρό στους Αμπελόκηπους.

Για την κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας (8 π.μ.-11 π.μ.), η ΠΟΕ - ΟΤΑ 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους και στάση εργασίας (7.30 π.μ.-11.30 π.μ.) για το υπόλοιπο προσωπικό και η ΠΟΠ ΟΤΑ 24ωρη απεργία.

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ότι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία «κατακρεουργείται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ, των δημάρχων και νομαρχών, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου» και ότι οι πλειοψηφίες στις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στους ΟΤΑ στέκονται ενάντια στο δικαίωμα αυτό.

Σύμφωνα με το νόμο...

Χτες, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Επιτροπή Ειρήνης έκαναν παρέμβαση στο Δήμο Νέας Σμύρνης (η δημοτική αρχή στηρίζεται από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και συναποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ), όπου ετοιμάζονται δεκάδες απολύσεις συμβασιούχων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οπως καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Νέας Σμύρνης από τώρα μέχρι και το Δεκέμβρη θα απολύσει συνολικά 74 εργαζόμενους, ενώ «ήδη έχουν προηγηθεί απολύσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην καθαριότητα και άλλους εργασιακούς χώρους». Μεταξύ αυτών που θα απολυθούν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και εργαζόμενος που χρειάζεται δέκα μήνες για να βγει στη σύνταξη.

Στη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας, με τον δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ), ο τελευταίος ανέφερε ότι αποτελεί πάγια πολιτική του δήμου να απασχολεί περίπου 100 συμβασιούχους με 8μηνες συμβάσεις και με τη λήξη τους να προσλαμβάνει άλλους συμβασιούχους. Μάλιστα, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι έτσι εξασφαλίζει δουλειά σε μόνιμους κάτοικους της Νέας Σμύρνης! Στην απαίτηση της αντιπροσωπείας να μη γίνουν απολύσεις, επικαλέστηκε τις απαγορεύσεις των αντεργατικών νόμων, τους οποίους ο ίδιος και οι πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται και συμβάλουν στην εφαρμογή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ