Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ρεκόρ απωλειών για το στρατό κατοχής

Η χειρότερη ως τώρα χρονιά για τις κατοχικές δυνάμεις το 2010
Η χειρότερη ως τώρα χρονιά για τις κατοχικές δυνάμεις το 2010
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Η χειρότερη χρονιά, όσον αφορά τους θανάτους κατοχικών στρατιωτών, χαρακτηρίζουν οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις το 2010, μετά και τη χτεσινή συντριβή ελικοπτέρου, που είχε σαν αποτέλεσμα εννιά κατοχικούς στρατιώτες νεκρούς. Εκπρόσωπος των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αίτια της συντριβής, υποστήριξε ότι δεν είχε πληροφόρηση για πυρά από Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι δικοί τους «μαχητές» κατέρριψαν το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τις κατοχικές δυνάμεις από την αρχή του 2010 μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 529 κατοχικοί στρατιώτες, ξεπερνώντας ήδη τις απώλειες του 2009, που έφτασαν τους 521 και ήταν η μέχρι τότε χειρότερη χρονιά του πολέμου. Απώλειες που δε συγκρίνονται με τον αριθμό των νεκρών αμάχων που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, μέχρι τον Ιούνη έφταναν τους 1.271, αριθμός που έχει αυξηθεί κατά πολύ μέχρι σήμερα.

Οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα στοιχεία, προκειμένου να αποδείξουν την «αυξημένη επιθετικότητα εκ μέρους των Ταλιμπάν» και να δικαιολογήσουν την συνεχώς αυξανόμενη κλιμάκωση των επιχειρήσεών τους στη Χελμάντ και την Κανταχάρ.

Την ίδια στιγμή, τις 3.000 φτάνουν οι έγγραφες δηλώσεις για παρατυπίες κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου, που αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματά τους στο τέλος Οκτώβρη. Εκλογές που για ακόμα μία φορά αναδείχθηκαν σε παρωδία, καθώς διεξήχθησαν υπό την απειλή των Ταλιμπάν, των 140.000 κατοχικών στρατιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ