Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ
Καπιταλιστική ανάπτυξη με ... «φρουτάκια»!

Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Πολιτισμού

Ημερίδα για τη διαφήμιση, αναβάθμιση και εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου διοργάνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του νέου απόλυτα προκλητικού όσο και κατάπτυστου προωθούμενου νόμου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων στην Ελλάδα».

Το ίδιο το νομοθέτημα, που να σημειωθεί αποτελεί κομμάτι των δεσμεύσεών τους στο «μνημόνιο», έρχεται να εξαπλώσει κάθε μορφή τζόγου (φρουτάκια κ.ά.) στις εργατογειτoνιές και στις λαϊκές συνοικίες της χώρας, έρχεται σε μια περίοδο που η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν την μαζική ανεργία, την ακρίβεια, τη φτώχεια, τη συνολική υποβάθμιση της ζωής τους, το σύνολο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που για τους μεγαλοεπιxειρηματίες του τζόγου αποτελεί και τον καλύτερο κράχτη της πραμάτειας τους, λίπασμα για την κερδοφορία τους.

«Είναι ένα ακόμη δείγμα της σαπίλας του καπιταλισμού και των ηγεσιών που τον υπηρετούν να θεωρούν τον τζόγο παράγοντα ανάπτυξης» τόνιζε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε δημοσιοποιήσει το νομοθέτημα δήθεν για «δημόσια διαβούλευση».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να απλώσει - σε πρώτη φάση - πάνω από 30.000 μηχανές τζόγου, με στόχο να συγκεντρώσουν ακόμη 500 εκατ. ευρώ από την εκχώρηση αδειών στους μεγαλοπιχειρηματίες του τζόγου.

Η τζογο-ημερίδα στήθηκε κάτω από την αιγίδα των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού. Απόλυτα ενδεικτική και για την ποιότητα του «πολιτισμού» που έχουν υπόψη τους ήταν η ομιλία του υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, το «στοίχημα έχει δώσει τη θέση του σε μια βιομηχανία με τεράστιες προοπτικές και ευκαιρίες. Μια βιομηχανία που έχει περισσότερα κοινά με την ψυχαγωγία» (!). Στη συνέχεια δε δίστασε να διαφημίσει «πόλεις», όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, συγκεκριμένα το Λας Βέγκας, που από «κέντρα διαφθοράς και πορνείας έχουν μετατραπεί σε κέντρα ψυχαγωγίας για όλες τις τάξεις, για όλα τα εισοδήματα, για όλες τις ηλικίες» (!)

Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι ο παράνομος τζόγος υπολογίζεται στα 4 δισ. ευρώ το χρόνο. Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι ο νόμιμος τζόγος που προωθεί η κυβέρνηση είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κι αν ...δεν σου κάτσει;(2016-10-08 00:00:00.0)
Επιστημονική ημερίδα για την απεξάρτηση(2015-06-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στον περιορισμό των διαδηλώσεων(2012-03-21 00:00:00.0)
Ημερίδα για το νέφος(2005-03-18 00:00:00.0)
Ο αθλητισμός αποκλειστικά ως θέαμα(2005-03-06 00:00:00.0)
Ημερίδα με θέμα «Τηλεόραση και γυναίκα»(2003-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ