Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διεκδικήστε όσα ανήκουν στα παιδιά σας

Περιοδεία στελεχών του ΚΚΕ σε τρία ειδικά σχολεία του Πειραιά, που υπολειτουργούν λόγω των ελλείψεων

Το αληθινό κι απάνθρωπο πρόσωπο της ασκούμενης πολιτικής σε βάρος των παιδιών με αναπηρίες, αποδείχτηκε και κατά τη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με εκπαιδευτικούς στο 1o Eιδικό Δημοτικό σχολείο Πειραιά, στο Αυτιστικό σχολείο και στο 1ο Ειδικό σχολείο Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα στο 1ο Ειδικό σχολείο Πειραιά φοιτούν 42 παιδιά και η πλειοψηφία του προσωπικού είναι αναπληρωτές ενώ απαιτείται η πρόσληψη ενός ατόμου στο βοηθητικό προσωπικό, ενός δασκάλου και ενός κοινωνικού λειτουργού. Εξαιτίας της έλλειψης δασκάλου εδώ και τρία χρόνια δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο. Πριν 10 χρόνια που εγκαινιάστηκε το σχολείο, διαφημίστηκε στο έπακρο η πισίνα του, η οποία όμως δεν λειτούργησε ποτέ(!) εξαιτίας κακοτεχνιών αλλά και έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, προεκλογικά έστειλαν χαρτί στο σχολείο πως το έργο της πισίνας θα ξαναδημοπρατηθεί.

Στο Αυτιστικό σχολείο που στεγάζεται σε ακατάλληλο για τις ανάγκες των παιδιών κτίριο, φοιτούν 20 παιδιά και σήμερα έχει έλλειψη από έναν λογοθεραπευτή, έναν εργοθεραπευτή και δύο άτομα βοηθητικό προσωπικό. Κι εδώ η πλειοψηφία του προσωπικού είναι αναπληρωτές, γεγονός που έχει αρνητικές επιδράσεις στα παιδιά που έχουν ανάγκη από σταθερά πρόσωπα γύρω τους.

Στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας φοιτούν 39 παιδιά και λείπουν γυμναστής, μουσικός, λογοθεραπευτής και δύο άτομα βοηθητικό προσωπικό ενώ εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει δάσκαλος για τη λειτουργία του ολοήμερου. Ενδεικτικό της αδιαφορίας των αρμοδίων και πρώτα από όλους του Δήμου Πειραιά, είναι ότι το σχολείο ακόμα δεν έχει σχολική Επιτροπή και λειτουργεί με χρήματα του συλλόγου Γονέων και... με χορηγίες.

Οι ελλείψεις στα Ειδικά σχολεία τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές υποχρεώνει χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες να μένουν κλεισμένα στο σπίτι, ενώ και τα σχολεία που λειτουργούν στην ουσία μετατρέπονται σε χώρους φύλαξης και όχι εκπαίδευσης. Και μόλις τα παιδιά τελειώσουν τη βασική εκπαίδευση δεν μπορούν να συνεχίσουν καθώς ακόμα δεν λειτουργεί το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά για την κατάρτισή τους.

Ο Χάρης Χουρδάκης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την ασκούμενη πολιτική και στην Ειδική Αγωγή και τους κάλεσε, μαζί με τους γονείς, να ξεσηκωθούν, να συστρατευτούν με το ταξικό κίνημα διεκδικώντας όλα όσα στερούν από τους ίδιους και τα παιδιά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή(2015-02-18 00:00:00.0)
Εκρηκτική η κατάσταση στα ειδικά σχολεία(2013-09-12 00:00:00.0)
Στον αέρα η μεταφορά των παιδιών, χωρίς προσωπικό τα σχολεία(2013-09-07 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση θέτει υπό διωγμόν την Ειδική Αγωγή(2010-12-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνες συνθήκες στα Ειδικά Σχολεία(2008-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ