Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Κινητοποίηση του ΜΑΣ για τη σίτιση

Δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή απαίτησε με τη χτεσινή του κινητοποίηση το ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη
Δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή απαίτησε με τη χτεσινή του κινητοποίηση το ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη
Κινητοποίηση έξω από τη φοιτητική λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), αναδεικνύοντας το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση, που υπονομεύεται με στόχο να καταργηθεί, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης που στηρίζουν οι πρυτανικές αρχές και οι διοικήσεις των ΤΕΙ.

Το ΜΑΣ κάλεσε τους φοιτητές να παλέψουν ενάντια στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της Λέσχης και κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν σίτιση. Να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και μαζί με τους γονείς τους, τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες να δυναμώσουν τον αγώνα για την Παιδεία των αναγκών τους, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση κλπ.).

Θυμίζουμε ότι ήδη το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έβαλε πλαφόν στο δικαίωμα στη σίτιση των σπουδαστών, αναγκάζοντας τους σπουδαστές που το ετήσιο εισόδημα των οικογενειών τους ξεπερνά τις 35.000 ευρώ να πληρώνουν 4 ευρώ για να φάνε. Αντίστοιχα είναι τα σχέδια που φαίνεται να καταστρώνει και η πρυτανεία του ΑΠΘ, στο όνομα της υποχρηματοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ