Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας

Αξιότιμε σύντροφε πρόεδρε του Συνεδρίου, αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Εχω την ιδιαίτερη χαρά ως αντιπρόσωπος του ΚΚ της Κίνας να συμμετάσχω στο 16ο Συνέδριο του ΚΚ της Ελλάδας. Κατ' αρχήν, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήρια, και μέσω εσάς, σε όλα τα μέλη του κόμματός σας για τη σύγκληση του Συνεδρίου.

Το ΚΚ Ελλάδας είναι ένα κόμμα προικισμένο με ένδοξες αγωνιστικές παραδόσεις, το οποίο στην ιστορία του είχε διεξάγει αδιάκοπους αγώνες για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Σήμερα το ΚΚΕ εξακολουθεί να καταβάλλει τις θετικές προσπάθειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των εργαζομένων, την προώθηση της κοινωνικής προόδου, την υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης και προόδου, καθώς και την αναζήτηση για το δρόμο προς το σοσιαλισμό, που ανταποκρίνεται στα ελληνικά δεδομένα.

Υστερα από τις προσπάθειες και συσπειρώσεις του κινέζικου λαού, όλων των εθνοτήτων, με την καθοδήγηση του ΚΚ της Κίνας, μεγάλες επιτεύξεις έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των 51 χρόνων μετά την ίδρυση της νέας Κίνας. Ιδιαίτερα τα τελευταία 22 χρόνια, μετά τις μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα προς τον έξω κόσμο. Και με την πρόσφατη σύγκλιση της Ολομέλειας της ΚΕ, το κόμμα μας, καθιερώνοντας τις καθοδηγητικές σκέψεις και τους τελικούς στόχους για την ανάπτυξη της χώρας μας στις αρχές του νέου αιώνα, είχε χαράξει τη σχετική στρατηγική πορεία και σχεδιασμούς. Με τις καθοδηγητικές σκέψεις ότι «το κόμμα μας πάντα θα αντιπροσωπεύει τις απαιτήσεις της ανάπτυξης, της προηγμένης παραγωγικής δύναμης της Κίνας, στην κατεύθυνση προόδου του κινέζικου προοδευτικού πολιτισμού, και τα βασικά συμφέροντα της πλειοψηφίας του κινεζικού λαού», το κόμμα μας θα εξυγιάνει την αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να προωθήσει αδιάκοπα προς τα εμπρός την υπόθεση της οικοδόμησης του σοσιαλισμού με κινέζικα χαρακτηριστικά.

Το ΚΚ της Κίνας και το ΚΚ της Ελλάδας έχουν κοινό στόχο πάλης. Μεταξύ τους διατηρούνται φιλικές σχέσεις, στις οποίες πάντα δίναμε μεγάλη σημασία και εκτίμηση. Είναι πρόθυμο το κόμμα μας να καταβάλλει τις προσπάθειες μαζί με τους συντρόφους του ΚΚ της Ελλάδας πάνω στη βάση των αρχών της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας, της πλήρους ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού, και της μη επέμβασης στα εσωτερικά ο ένας του άλλου, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα κόμματά μας, πράγμα που θα συμβάλλει στην προώθηση της ανάπτυξης των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς.

Ευχόμαστε εγκαρδίως στο 16ο Συνέδριο του ΚΚ της Ελλάδας καλή επιτυχία.

Liu Xi - rong
Αντιπρόσωπος του ΚΚ της Κίνας

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ