Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εγκληματική επιλογή η συρρίκνωση του κλάδου

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή εκδήλωση

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση, προσερχόμενη στην εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ για τη ναυπηγική βιομηχανία:

«Οδεύουμε σε μια προσχεδιασμένη εγκληματική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης - σιγόντο κράτησε και η ΝΔ - για την απελπιστική συρρίκνωση του τομέα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, έτσι ώστε οι εφοπλιστές να κατασκευάζουν τα πλοία τους μακριά από την Ελλάδα. Ταυτόχρονα τα γερμανοαραβικά κεφάλαια θα αποκτήσουν μία πρόσβαση στην Ελλάδα, γιατί τους ενδιαφέρει η ευρύτερη περιοχή.

Οδεύουμε επίσης σε ένα δρόμο πολύ ολισθηρό. Να παραγγέλνουμε σε Αραβες και Γερμανούς πολεμικά πλοία, που ενώ στην πραγματικότητα τα έχουμε προπληρώσει, δεν ξέρουμε στο τέλος τι θα παραλάβουμε. Και με τη συμφωνία ότι όταν θα ανεβαίνει το κόστος θα το πληρώνει το ελληνικό δημόσιο.

Πρόκειται πραγματικά για σκάνδαλο των σκανδάλων και μπροστά σε αυτά που συζητάμε στη Βουλή αυτό είναι το μεγαλύτερο. Μόνο που αυτό το σκάνδαλο δεν αντιμετωπίζεται με εξεταστικές επιτροπές. Πρέπει να υπάρξει μεγάλη εξεταστική επιτροπή του λαού που πρέπει να απορρίψει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις εξετάσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ