Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπηρέτες των μονοπωλίων

Τώρα που αναδεικνύονται όλο και πιο καθαρά οι συνέπειες που θα έχει η απελευθέρωση των μεταφορών και για το λαό και για τους εργαζόμενους του χώρου και προβάλλει έτσι η ανάγκη οργανωμένης αντίστασης εργατών και αυτοαπασχολουμένων κόντρα στα μονοπώλια, οι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής ανησυχούν ιδιαίτερα.

Η διοίκηση του Συνδικάτου Επαγγελματικών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδας (πλειοψηφεί απόλυτα η ΠΑΣΚΕ), δηλώνει ότι είναι ενάντια στην απεργία γιατί η κινητοποίηση στηρίζει - ισχυρίζεται - τους μεγαλοϊδιοκτήτες..! Τρέχει να προσφέρει στήριξη στους μηχανισμούς συκοφάντησης των αγώνων κάνοντας λόγο για «τραμπούκικες επιθέσεις» που δεν επιτρέπουν σε όσους θέλουν να δουλέψουν. Φτάνει στο σημείο να καλεί την κυβέρνηση, τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να «πάρουν τα κατάλληλα μέτρα» για τη σωματική ακεραιότητα των «επαγγελματιών οδηγών».

Δηλαδή, καλεί όσους διαφωνούν με τα αντιλαϊκά σχέδια να υποταχθούν. Ο στόχος τους να στρώσουν το έδαφος ώστε η κυριαρχία των πολυεθνικών στον κλάδο (η οποία προϋποθέτει τον εκτοπισμό χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων ώστε να απασχολούνται ως μισθωτοί με όρους δουλείας) να βρει τους εργαζόμενους με σκυμμένο κεφάλι και υπάκουους.

Γι' αυτό και στρέφονται ενάντια σε όσους προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια για τις εξελίξεις, όπως η ΕΣΑΚ οδηγών. Ομως το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων στους εργαζόμενους «να ξεκολλήσουν από τους υποταγμένους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ-ΕΣΕΟΦ» και να «συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις» γίνεται τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ