Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Εμπαιγμός των μεταναστών

Πάνω από 7.000 μετανάστες και ομογενείς δε θα ψηφίσουν, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις

«Αγαπητοί μετανάστες και ομογενείς, αναλάβαμε ως κυβέρνηση να σας εκδώσουμε το ποινικό μητρώο - που σας υποχρεώσαμε να έχετε "λευκό" - για να ψηφίσετε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε!! Αρα, δε θα ψηφίσετε, τι να γίνει, δε χάθηκε ο κόσμος, περάστε στις επόμενες!»

Αυτή ήταν ουσιαστικά η απάντηση της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, σχετικά με τον αποκλεισμό από τις προσεχείς εκλογές χιλιάδων μεταναστών και ομογενών που είχαν τις προϋποθέσεις για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους και κατέθεσαν εμπρόθεσμα την αίτησή τους, πλην του ποινικού μητρώου, το οποίο ωστόσο δεν είχαν καν το δικαίωμα να καταθέσουν οι ίδιοι, αλλά έπρεπε να αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η υπόθεση αναδεικνύει σε όλο του το μεγαλείο τον χαρακτήρα του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του, όταν πρόκειται να υλοποιήσει νόμους και αποφάσεις που δίνουν έστω και κάποια κουτσουρεμένα δικαιώματα στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους μετανάστες, όπως είναι το περιορισμένο δικαίωμα συμμετοχής τους στις δημοτικές εκλογές. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό. Πρόκειται για 7.200 μετανάστες και ομογενείς - σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η υφυπουργός - δηλαδή πάνω από το 1/3 των 19.962 αιτήσεων που κατατέθηκαν, στους οποίους η κυβέρνηση στερεί αυθαίρετα το εκλογικό δικαίωμα, δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο για νέες αυθαιρεσίες και αποκλεισμούς.

Η υφυπουργός ακολουθώντας πιστά την ΠΑΣΟΚική πρακτική της προβοκάτσιας και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, προχώρησε σε ανεπίτρεπτη συκοφάντηση της θέσης του Κόμματος, την οποία υποτίθεται ότι αναζήτησε μέχρι και στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ, αλλά δε βρήκε καμιά ξεκάθαρη θέση.

Τζάμπα κόπος να της πούμε ότι π.χ. στην Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (24/1/2010) με τίτλο «Θέσεις του ΚΚΕ για την κτήση ιθαγένειας από μετανάστες και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές», μεταξύ άλλων αιτημάτων, αναφέρει: «Συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους έχουν 5ετή πραγματική παραμονή στη χώρα».


Λ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ