Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Προφυλακίστηκε ο Βασιλείου

Προφυλακιστέος κρίθηκε από την ανακρίτρια Καστοριάς ο πολιτικός υπάλληλος της ΕΥΠ Γιώργος Βασιλείου 58 ετών (δεύτερος στην ιεραρχία στην υπηρεσία της ΕΥΠ στη Φλώρινα), που συνελήφθη στις 3 Δεκέμβρη στην ελληνοαλβανική μεθόριο να μεταφέρει οπλισμό. Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 δραχμών αφέθηκε ο φερόμενος ως συνεργός του Σάββας Γιανασμόγλου.

Η εισαγγελέας Καστοριάς Χ. Καπαμά είχε ασκήσει ποινική δίωξη για κατοχή, εμπορία και μεταφορά οπλισμού, με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους εναντίον του Βασιλείου, και για απόκρυψη, λήψη και αποδοχή όπλου και πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση προς τρίτους, εναντίον του Γιανασμόγλου.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, χτες το μεσημέρι, σε βάρος του Βασιλείου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της κατοχής, εμπορίας και μεταφοράς οπλισμού με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους. Οι κατηγορίες σε βάρος του Γιανασμόγλου μετατράπηκαν σε απλή συνεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στην απολογία του ο Βασιλείου επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως ο ίδιος είχε βρει τα όπλα και επρόκειτο να τα παραδώσει στο στρατό. Και για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του, ανέφερε πως αυτό έγινε εξαιτίας της έγνοιας του να κάνει γρήγορα και καλά τη δουλιά του, δηλαδή να διεισδύσει σε κυκλώματα λαθρεμπορίας που μεταφέρουν όπλα από την Αλβανία στην Ελλάδα, με στόχο να συλλέξει πληροφορίες για την εξάρθρωσή τους.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ερευνες που φέρεται να έχουν επεκταθεί και στη γειτονική χώρα και έχουν τη συνδρομή και ανδρών αμερικανικών υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ