Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέος αντεργατικός «άθλος» του ΥΠΠΟ-Τ

Δεν έχει τέρμα ο κατήφορος της αναλγησίας και του κυνισμού του αστικού κράτους έναντι των εργαζομένων. Ο νέος ...αντεργατικός «άθλος» προέρχεται από το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού, πασίγνωστο για τη διαχρονική «άνθηση» όλης της «γκάμας» της εργασιακής ομηρίας στη δομή του, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

Ετσι, μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο πέταξε στο δρόμο, για πολλοστή φορά, εκατοντάδες συμβασιούχους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας - περίπου για 300 σε όλη την Ελλάδα κάνουν λόγο οι ίδιοι οι απολυμένοι - διαφόρων ειδικοτήτων και αφού φυσικά πρώτα τους χρησιμοποίησε για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες του, με τυπικά προσχήματα, που αυτή τη φορά απορρέουν από τη διαδικασία ανανέωσης συμβάσεων με βάση το γνωστό ΠΔ - «Παυλόπουλου»!

Μάλιστα, όχι μόνο δεν έχουν εισπράξει δεδουλευμένα και δεν πήραν αποζημιώσεις, αλλά σέρνονται και στα δικαστήρια! Οπως καταγγέλλουν οι 25 πρώην συμβασιούχοι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που απολύθηκαν με αυτόν τον τρόπο, το Μουσείο έστειλε στις 13/8 στον εισαγγελέα τα ονόματά τους! «Τιμωρώντας» τους, ουσιαστικά, επειδή προσπάθησαν να δουλέψουν, έστω και με τους απάνθρωπους όρους της συμβασιουχικής δουλειάς!

Είναι άλλη μια απόδειξη για το πώς οι αντεργατικοί νόμοι των αστικών κομμάτων αλληλοσυμπληρώνονται και γίνονται «όπλο» κατά των εργαζομένων από τις επόμενες κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ